Вдигне ли се токът, поскъпва всичко - от зарзавата на

...
Вдигне ли се токът, поскъпва всичко - от зарзавата на
Коментари Харесай

Домино с цените заради скъпия ток

Вдигне ли се токът, нараства всичко - от зарзавата на пазара до билетчето за кино. Това от дълго време е емпирично потвърдено. Така че, пристигна ли известието от КЕВР през юли, че цената на тока за бита се подвига, всички знаем - обедняваме. Бизнесът, в това число и дребният, обаче към този момент са на свободния пазар на сила и там цената е най-неясното и изменчиво нещо, тъй че производители и търговци, когато и да вдигнат цените, все могат да се оправдаят с цената на тока.

Още предишния месец от КНСБ предвидиха, че поради по-високите цени на електрическата енергия и природния газ се чака съществено повишаване на главните хранителни артикули. От синдиката чакат новите цени да са с сред 5 и 10 % по-високи до края на годината. Заради това пък седем от всеки 10 български семейства мъчно ще покриват ежедневните си разноски. Сега в затруднено състояние са 6 от 10 фамилии.

С какъв брой тъкмо ще нарастнат стоките, зависи какъв метод ще приложи бизнесът. Едни ще вдигнат крайните цени, други ще опитат да режат разноски, а трети ще усъвършенстват личен състав. А една от аргументите да се попадне в групата на бедните е точно загубата на работа, показват взаимовръзките от КНСБ.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР