Вдигат тавана на пенсиите на 1200 лв. от 1 юли

...
Вдигат тавана на пенсиите на 1200 лв. от 1 юли
Коментари Харесай

Вдигат тавана на пенсиите на 1200 лв. от 1 юли 2019 г.

Вдигат тавана на пенсиите на 1200 лева от 1 юли 2019 година

От 1 юли 2019 година таванът на всички пенсии ще бъде 1200 лева За това се споразумяха на среща при премиера Бойко Борисов вицепремиерът Валери Симеонов, финансовият министър Владислав Горанов и синдикатите, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Три групи оферти, които оформят това съглашение, сподели на брифинг след срещата Пламен Димитров, президент на КНСБ. Първото е за 10% нарастване на бюджетните чиновници да бъде насочено към всички структури. Правителството ще подсигурява, че в някои организации и в приходните администрации ще бъде обезпечено по-високо нарастване на заплатите. Тези 10% ще са насочени единствено за нарастване на главното възнаграждение. На самостоятелно равнище заплатата ще стои на две равнища – твърда заплата и плаваща, разясни синдикалният водач.

Ние дружно се съгласихме, че Министерски съвет ще създаде работна група за оценка на всички работещи в тази сфера, сподели Пламен Димитров.

Втората част касае най-бедните семейства – тук споделят, че ще се усилят с 50% за подкрепяне на най-бедните семейства, добави той. Ресурсът е обезпечен.

В пенсионната промяна, където беше записано, че таванът от 2019 година ще падне, в този момент се споразумяхме, че таванът на всички пенсии ще се усили до 1200 лева от 1 юли. Това ще даде опция на 41 хиляди от 61 хиляди души да получават това, което им се поставя.

Това са детайлите, които тук през днешния ден с общи старания оповестяваме пред вас, съобщи Димитров.

Горанов посочи, че „ изчисленията не ни дават опция таванът да падне “. Има разминавания сред осигурителния принос и вписаните пенсии. Има едни рисково високи пенсии, които поради пенсионните формули през годините се считат за нереални. От 1 юли се усилва таванът на всички пенсии на 1200 лева /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР