Вдигат минималните осигуровки. Внесоха в НС проектобюджета на ДОО за

...
Вдигат минималните осигуровки. Внесоха в НС проектобюджета на ДОО за
Коментари Харесай

Вдигат минималните осигуровки


Вдигат минималните осигуровки. Внесоха в Народно събрание проектобюджета на ДОО за тази година. От 1 август се покачват минималните осигуровки, това е записано в Бюджета на държавното публично обезпечаване, които беше импортиран в Народното събрание.
От 1 август до 31 декември
минималният месечен размер на осигурителния приход за самоосигуряващите се лица става 780 лева, колкото е и минималната заплата в страната. Досега двата индикатора се разминаваха, като служебното държавно управление остави минималният застрахователен приход на 710 лв..

По-големи осигуровки, с изключение на работещите на минимална заплата, ще заплащат записаните аграрни стопани и тютюнопроизводители, защото и за тях минималният застрахователен приход става 780 лева
Без смяна обаче остава
оптималният размер на осигурителния приход – 3400 лева Запазва се размерът на осигурителната вноска за фонд „ Пенсии ” и фонд „ Пенсии на лицата по член 69 “ на равнището от 2022 година Запазват се и размерите на осигурителните вноски за другите фондове на ДОО, както и съотношенията сред осигурителите и обезпечените лица.
Без смяна остават и минималният
и оптималният размер на компенсацията за безработица – надлежно 18 лева и 85,71 лева Запазва се интервалът, приходът за който се взема поради при пресмятане размерите на краткосрочните компенсации при краткотрайна нетрудоспособност – 18 календарни месеца, а за бременност и раждане и безработица – 24 месеца.
Паричното обезщетение за
развъждане на дете до 2-годишна възраст и за развъждане на дете до 8-годишна възраст от бащата (осиновителя) става 780 лева

Запазва се размерът на еднократната помощ при гибел на обезпечено лице  – 540 лева

Максималният размер на обезпечените вземания на служащите и чиновниците при неплатежоспособност на работодателя се покачва на 1950 лева.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР