Вдигат кръгово кръстовище над бул. Христо Ботев при изграждането на

...
Вдигат кръгово кръстовище над бул. Христо Ботев при изграждането на
Коментари Харесай

Кръгово над бул. Христо Ботев заменя Бетонния мост СНИМКИ

Вдигат кръгово кръстовище над бул. " Христо Ботев " при построяването на оборудването, което ще размени Бетонен мост. Изграждането ще стартира най-рано през 2024 година, когато би трябвало към този момент да е осъществен пробивът под жп гарата. Това стана ясно по време на представянето на двата разновидността за нов Бетонен мост, чийто параметри бяха разяснени от основния проектант на Пловдив Димитър Ахрянов. Трябваше да участва и зам. - кметът Пламен Райчев, само че му прилоша и се наложи да извикат медицински екип.



Идейните планове са готови от Национална компания „ Железопътна инфраструктура” (НКЖИ), откакто кметът Здравко Димитров сложи ултиматум пред държавната компания, че няма да получи единодушието на Общината за построяването на подлеза под Централна гара, до момента в който не бъде показана визията на новия мост сред Сточна гара и бул. " Македония “.



Единият вид е мостът да бъде с железна структурата, а другият е структурата да бъде желязобетонна. И при двата плана ще бъдат непокътнати в този момент съществувашите връзки и ще бъде построена една нова на запад- към гарата.



Бетонният мост е на височина 5 метра, като новата структура ще е с 1,2 м. по -висока. Това значи, че кръгово кръстовище, което ще минава над бул. Христо Ботев, ще е на 6,2 м. височина


Новият мост е нужен, тъй като съгласно специалисти на Националната компания височината на моста не дава отговор на европейските стандарти за скоростни влакове, а новият би трябвало да бъде най-малко с три метра по-висок, с цел да не се смъкват пантографите на влаковете.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР