Вдигането на капиталовите резерви на една от българските банки е

...
Вдигането на капиталовите резерви на една от българските банки е
Коментари Харесай

Горанов: Една стъпка ни дели от кандидатстването за чакалнята за Еврозоната

Вдигането на финансовите запаси на една от българските банки е последното изискване, което България би трябвало да покрие, с цел да извърши изискванията на ЕЦБ за присъединение към банковия съюз и чакалнята на Еврозоната, разясни финансовият министър Владислав Горанов, откакто в петък министър председателят Бойко Борисов разгласи, че се връщаме към първоначлания проект да кандидастваме за чакалнята до края на април.

" Продължаваме по авансово утвърждения проект сред България и членките на еврозоната. На 12 юли 2018 година декларирахме, че желаеме по едно и също време да влезем в чакалнята и банковия съюз. Остава една стъпка, с цел да бъде изпълнен изцяло този проект и идващите седмици ще работим интензивно за последния детайл. Имаме увещание, че уговорките са непроменени. Ако си свършим работата, ще успеем да се присъединим. Новото е, че концентрираме всичките си старания за осъществяване на последната мярка, с цел да получим позитивно решение.
На две от банките бе предложено да образуват спомагателни финансови буфери, едната го е изпълнила, другата на 70% и й остава още малко. С това последните мнения на ЕЦБ ще отпаднат ", безапелационен бе министърът на финансите.

Не е нужно хората да се струпват пред банковите офиси, с цел да отсрочат заплащанията си по заеми, разяснява още Горанов във връзка задействания от през вчерашния ден механизъм за кредитна почивка. Методологията не го изисква, сподели още Горанов. Право на отлагане до 6 месеца ще имат хора, които са взели заеми преди 1 март и не са имали до момента просрочие по-дълго от 90 дни, изясни той. Три са механизмите - отсрочване с 6 месеца на заплащанията на главница и лихви, единствено на главницата или револвиращ механизъм, описа той.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР