Вдигането на жизнения стандарт и даването на шанс на всички

...
Вдигането на жизнения стандарт и даването на шанс на всички
Коментари Харесай

Габриел Вълков: Само инвестицията в младите ще спаси нацията от изчезване

Вдигането на виталния стандарт и даването на късмет на всички младежи са в основата на справяне с жестоката демографска рецесия, съобщи ръководителят на Младежкото обединяване в Българска социалистическа партия – София и претендент за ръководител на националното младежко обединяване на партията
От събота е реалност формалната Ви кандидатура за ръководител на Младежкото обединяване в Българска социалистическа партия. Какво Ви стимулира да се кандидатирате?

На първо място да направя тази значима стъпка напред ме мотивираха разнообразни младежи от София и от страната. Вече повече от 7 години вземам участие интензивно в работата на нашето Младежко обединяване и Българска социалистическа партия като цяло. Смятам, че съм осведомен с огромна част от проблемите на нашата организация и ще се веселя дружно с останалите младежи да успеем да ги решим.

Каква е процедурата и по какъв начин ще проведете вашата отчетно-изборна акция?

От началото на месец февруари започва отчетно-изборният цикъл в Младежкото обединяване в Българска социалистическа партия. До края на април ще се проведат събрания във всяка една общинска или районна организация на МО в Българска социалистическа партия из страната. На тези съвещания се избира ръководител на Младежкото обединяване в съответната община или регион, също се издигат номинации за ръководител и членове на Националния съвет на Младежкото обединяване. Освен това се избират и делегати от тези обитаеми места, които да съставляват локалната организация на Националната младежка конференция, която ще се организира през май месец тази година. Това е нещо като юношески Конгрес. На него всички делегати от цяла България, които наброяват над 300 души, гласоподават и избират ръководител и членове на Националния съвет на Младежкото обединяване в Българска социалистическа партия. Процедурата е съвсем идентична с тази в партията като цяло.

Очаквате ли да има доста претенденти за поста?

Очаквам да има и други претенденти. Колкото повече са те, толкоз по-добре. Надявам се да има непрекъснат спор за хрумвания и политики и да приказваме за тяхното осъществяване посредством Българска социалистическа партия. Само по този начин ще може да се направи един почтен избор, основан на бъдещето на нашето Младежко обединяване и това по какъв начин да наподобява то. Бъдещето на нашата организация зависи от ангажираността, присъединяване и потенциала на всеки един юноша, член на обединяването. Вярвам, че единствено посредством необятно обединяване вътре в Българска социалистическа партия ще успеем да довършим трансформацията на партията и превръщането ѝ в една по-модерна и отворена към младежите лява партия.

Какво съгласно вас ще ви отличи от другите претенденти за поста на ръководител?

Не мога да кажа, че имам някакви големи преимущества пред другите младежи в Българска социалистическа партия. Всеки един член на нашето Младежко обединяване има качествата да оглави тази конструкция. Може би нещото, което би ме отличило, е опитът. В продължение на 5 години бях ръководител на най-голямата младежка организации в град София – тази на регион Лозенец. От близо 2 години съм ръководител на Младежкото обединяване в София, което като столично е и най-голямата регионална организация в страната. Също по този начин имам двугодишен опит като интернационален секретар на Младежкото обединяване в Българска социалистическа партия и член на бюрото на Младите европейски социалисти. Мисля, че това ми е дало една немалка подготовка за лидерския пост.

Каква ще бъде политиката ви за развиване на Младежкото обединяване в Българска социалистическа партия, в случай че спечелите?

Заедно с бъдещия ми екип ще работим интензивно за развиването на Младежкото обединяване. Ще стартираме обиколки из цялата страна, с цел да създадем разбор на настоящото положение на структурите ни по места. След това ще работим целево за тяхното подсилване, набиране на повече членове и симпатизанти, с които дружно да се борим за по-доброто бъдеще на България. Аз ще упорствам всички бъдещи членове на управлението на Младежкото обединяване в Българска социалистическа партия да бъдем в непрекъснат контакт с всеки член на нашата организация и да работим в синхрон за нейното бъдеще. Освен организационната част, ще се фокусираме и върху изработването на оптимално доста политики в поддръжка на младежите у нас. Ние сме младежката организация на партия, която е част от ръководещата коалиция в България. Страната ни е сложена пред най-тежката демографска рецесия, която в миналото е имало. Ние сме най-бързо изчезващата нация в света. Точно поради това си слагаме за цел да задържим младежите в България и да им дадем оптимално стабилно и заслужено развиване. Вдигайки виталния стандарт и давайки еднакъв късмет на всеки младеж, ще успеем да спасим нашата страна от обезлюдяването и практическото ни изгубване като нация. Инвестиране в младежите ще е нашата съществена задача и приоритет през идващия мандат.

Кои са най-сериозните проблеми пред младежките структури в България?

Основният проблем на политическите юношески структури у нас са апатията и нежеланието на нашите връстници да се занимават с политика. Те я усещат като ненужна и далечна за тях и не се усещат като част от политическия живот в нашата страна. За мен е извънредно значимо да работим в тази посока и да покажем на младежите у нас, че политиката е извънредно значима част от техния живот. Те би трябвало да схванат, че всяко едно нещо зависи от нея. Дали това ще бъде цената на тока или хляба. Дали ще бъде цената на бензина, който сипваме в своите коли, или тематики като това какво обучение ще получим и в каква конюнктура ще работим. Всичко това зависи от политиката.

Готов съм да стартира и разговор с останалите политически юношески организации по тази тематика, тъй като тя е извънредно значима за бъдещето на нашата страна. Също по този начин съм отворен и към взаимна работа с разнообразни неправителствени организации, юношески структури и европейски наши пратньори в тази посока. Заедно с тях ще работим върху младежкото овластяване и по какъв начин да увлечем повече младежи да се интересуват и ангажират с политическия живот в България и света. Само по този метод ще успеем да променим нашата страна и посредством бъдещите генерации да я превърнем в една съвременна, обективна и обществена страна на равните благоприятни условия.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР