Вдигането на данъците не е неизбежно Ние не искаме да

...
Вдигането на данъците не е неизбежно Ние не искаме да
Коментари Харесай

Вдигането на данъците не е неизбежно, уверява Искрен Арабаджиев

Вдигането на налозите не е неизбежно Ние не желаеме да натоварваме бизнеса с непотребна тежест, само че в това време желаеме да подобрим събираемостта . Това съобщи пред Българска национална телевизия депутатът от ПП/ДБ Искрен Арабаджиев.

По отношение на Бюджет 2024 той уточни, че главните рецензии са били ориентирани към недостига. Народният представител акцентира, че откогато Асен Василев е министър, страната има нова философия за финансова политика. По думите му през последните 2 години съотношението дълг-БВП понижава.

Философията на Василев ни оказа помощ да осъществяваме напредък, макар рецесията в Европа . Основният мотор на икономическия растеж е локалното ползване, добави той.

Според него буфери в проектобюджета има . Това са финансовите разноски и таксата от преноса на газ, акцентира той.

Арабаджиев акцентира, че желанието на ръководещите е да влагат приходите от налози и европейските средства в инфраструктурата и да усилят приходите на българските жители. Той бе безапелационен, че тегленето на нов външен дълг не е стопанска система на заем.

Депутатът съобщи, че недостига в Национален осигурителен институт постоянно е бил висок . Увеличението на пенсиите е съобразено с растежа на осигурителния приход. Лъжа е, че пенсиите се усилват посредством подражаване на дълг, сподели още той.
 Асен Василев не има вяра президентът да наложи несъгласие върху Бюджет 2024 Обновена
Асен Василев не има вяра президентът да наложи несъгласие върху Бюджет 2024

Сериозна полемика чака на второ четене, където ще гледат точка по точка
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР