Вдигане на такса битов отпадък за домакинствата, данъка за прехвърляне

...
Вдигане на такса битов отпадък за домакинствата, данъка за прехвърляне
Коментари Харесай

Вдигат такса смет, намаляват частично данъка на автомобилите

Вдигане на такса битов боклук за семействата, налога за прекачване на парцел, както и туристическият налог и отчасти понижаване на налог МПС предлага общинската администрация, съобщи кметът на Пловдив Здравко Димитров и аргументира завишаването с европейска инструкция и възобновения контракт на Общината с почистващата КМД.

Договорът на община Пловдив с комуналната КМД изтича на 29 ноември, само че предходното общинско управление е преподписало договора още през май и завишава разноските за непорочност в града с 25%, изясни зам.-кметът на Пловдив Илия Кирчев.

Това е едната причина за увеличение на такса " боклук ", а другата е европейска инструкция, която планува нарастване на отчисенията за звук боклук от 45 на към 90 лв.. " Т.е. нарастване на налога за отпадъците се чака в цялата страна ", добави кметът Здравко Димитров.

Конретното предложение е данъкът за прекачване на парцел да се качи на 3% от досегашните 2,5% от цената. Таксата за битов боклук се предлага да скочи от 1,5 промила на 1,8 на хиляда.

На процедура това значи, че за месец на домакинство ще завиши разхода за такса " боклук " с 1,20 лева или към 14 лв. на година.
В същото време данъкът на колите евро 5, 6 и нагоре пада с към 10 на 100. За колите с евро 2, 3 или 4 налога не се трансформира.

Тези предложение подлежат на разглеждане в Общинския съвет.

За да се усъвършенстват разноските на локалната администрация, тъй като финансовото положение на общината е влошено, през 2020 година няма да се подвигат заплатите, добави зам.-кметът Кирчев.

Ще се мисли и за оптимизация в общинските предприятия. Кметът Димитров загатна за обединение на Чистота и Градини и паркове. /dnews.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР