Вдигане на данъците, за да се върже бюджетът на държавата,

...
Вдигане на данъците, за да се върже бюджетът на държавата,
Коментари Харесай

Бойко Борисов прогнозира, че ще се наложи да се вдигат данъците

Вдигане на налозите, с цел да се " върже " бюджетът на страната, предвижда във Видин водачът на ГЕРБ Бойко Борисов. Той и представители на парламентарната група на ГЕРБ - Съюз на демократичните сили се срещнаха през днешния ден с членове и симпатизанти на партиите във видинската зала " Фестивална ".

" В момента България има най-големият недостиг след банкрута на КТБ при ръководството на Орешарски. Това е смяната ", сподели Борисов, като добави, че по публични данни " настоящето държавно управление възнамерява в своята тригодишна прогноза удвояване на държавния дълг отпреди спешните равнища през 2020 година Като през 2025 година той ще доближи 50 милиарда лв. ".

Борисов дефинира " невижданото увеличение на дълга " като " обезчестяване на държавните финанси ". Той посочи, че " единствено лихвите по него ще надвишават 700 млн. лв., което на процедура е цената на новия път София-Ботевград-Мездра Враца-Монтана -Видин ".

Лидерът на ГЕРБ сподели още, че когато държавното управление падне, няма кой да пристигна да ръководи с изключение на ГЕРБ. " Но ще заварим огромни задължения и ще се заплащат падежите на взетите за тези три години заеми за милиарди левове ", добави той.

Борисов се самоопредели като виновен политик, който не лъже. И предвижда, че ще би трябвало тогава да вдигне налозите, с цел да се върнат взетите заеми. " Аз съм виновен човек и знам какво мога, с цел да реша проблемите и знам по какъв начин да го направя ", безапелационен бе той.

Борисов разяснява и прекъсването на газа за България, като назова членовете на кабинета " комерсиални ", " нагли " и " схемаджии ". Той упрекна медиите, че не желаят да кажат името на фирмата-посредник при закупуването на газ за страната и добави че " смъква шапка на този, който е направил схемата за покупката на газ ". " Защото с посредничеството някой ще краде по 100 млн. лв. на месец ", добави водачът на ГЕРБ.

Периодично изявленията бяха прекъсвани от овации и викания " Оставка ", " Киро върви си в Канада " и " Победа ".
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР