Вдигаме очи от всекидневните сюжети и проблеми към небето, което

...
Вдигаме очи от всекидневните сюжети и проблеми към небето, което
Коментари Харесай

Българин спечели второ място в световен конкурс по астрофотография /снимки/

Вдигаме очи от всекидневните сюжети и проблеми към небето, което постоянно е привличало любознанието и страхопочитанието на човечеството. И изключително - хубостта на нашата вселена Млечния път.
След като хилядолетия хората са следили безбройните звезди над нас, чак през 1840 година Джон Уилям Дрейпър съумява да направи първата астрофотография. Той снима един от обектите в Слънчевата система - нашият натурален сателит Луната.
Ако и вие сте правили фотоси на Луната или красивото нощно небе, значи сте се докосвали до астрофотографията. Благодарение на актуалната фотографска техника, това е най-бързо развиващия се род във фотографията.
Един от най-хубавите астрофотографи е българин и се споделя Михаил Минков. Негов кадър е оповестен от НАСА.
„ Звездите постоянно са ме привличали още от дребен. Когато се роди Ая, бях приключил един курс по снимка, другояче фотографирам, откогато се помня. Сутрин и вечер би трябвало да съм у дома, с цел да оказвам помощ и в действителност, когато всички заспиваха, остана единственото време, когато мога да фотографирам “, описа той пред bTV.
„ За страдание, човешкото око е несъвършено. Ние виждаме черно-бяло през нощта и с помощта на светлочувствителните датчици на актуалната техника на камерите при едни 20-30 секунди експозиция може да се уловят неща, които са там, само че не можем да ги забележим. След това с малко обработка се получава това “, добави Михаил Минков.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР