Вденя, в който се отбелязва една година от нахлуването на

...
Вденя, в който се отбелязва една година от нахлуването на
Коментари Харесай

Борисов: България трябва да продължи да помага на приятелска Украйна

Вденя, в който се отбелязва една година от нахлуването на Русия в Украйна, Бойко Борисов направи равносметка, написа Днес.бг.

" Ако до преди 12 месеца цивилизованият западен свят не вярваше, че е допустима война на територията на Стария континент, то през днешния ден не можем да повярваме до каква степен е кадърен да стигне един деспот като Путин, в устрема си към съсипия.

Още при започване на съветската експанзия, ние от ГЕРБ бяхме първите, които поискахме даване на 100% всеобхватна помощ за Украйна, в това число и военна. Въпреки дейната опозиция на тогавашното боязливо и колебливо постоянно държавно управление на Кирил Петков, нашата парламентарна група съумя да създаде и одобри законопроект, с който да задължи Министерския съвет да даде военна и военно-техническа помощ на Украйна, която към този момент е реалност.

Сега пред България няма различен избор с изключение на да застане от вярната страна на историята. Събитията, които се случват на едвам 400 км от границите ни са добър мотив да се замислим какво съставляват категории като сигурност и непоклатимост, които в дни на разцвет одобряваме за даденост, само че една бърза „ смяна ” е в положение да унищожи за дни. България би трябвало да продължи да оказва помощ на другарска Украйна. Българите би трябвало да помогнем на България, декларира Борисов.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР