Вдъхновяващи личности и събития, променили хода на българската история -

...
Вдъхновяващи личности и събития, променили хода на българската история -
Коментари Харесай

Патриотични уроци мотивират националните волейболисти за добро представяне

Вдъхновяващи персони и събития, трансформирали хода на българската история - по този начин родните волейболисти се стимулират преди мачовете с националния тим. Инициативата е на федерацията, а осъществяването на Сдружение " Българска история ".

По време на лагери играчите от отборите за подрастващи слушат лекции, по време на които се срещат със ориста на разнообразни исторически персони и научават детайлности за случки от предишното.

" Идеята беше на Давид Давидов (вицепрезидент на Българската федерация по волейбол). Искахме да създадем възприятие на национализъм в нашите млади момчета. В последните години, по мои наблюдения, страдаме в тази тенденция. Надяваме се с това момчетата да усетят част от тръпката и от славата на хората, които са живели преди нас, и да го покажат на игрището по-късно ", съобщи някогашният капитан на мъжкия отбор на България и сегашен координатор на националните тимове - Владимир Николов.

Лекциите се водят от Марио Мишев, който сортира особено личностите, за които приказва пред волейболистите.

" Различни тематики са - персонални житейски истории на спортисти, на съумели персони. Представихме им урок за борбата при Дойран преди европейското състезание, с концепцията, че в случай че в предишното бойците са водили борби по този ужасяващ кървясъл метод, то през днешния ден тези момчета ни показват на това самобитно полесражение, каквото е волейболът. Трябва да почерпим образец от предишното ", безапелационен е той.

Преди дни волейболистите до 17 години приключиха на пето място на европейското състезание в Албания.

" Доста ни нахъса за всички мачове. Всички победи от българската история способстваха за нашия хъс и предпочитание да играем за родината. По-интересно е от учебно заведение. Доста нови неща научихме ", обявиха волейболистите.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР