Вдъхновяващ пластичен хирург е оперирал безплатно 37 000, страдащи от

...
Вдъхновяващ пластичен хирург е оперирал безплатно 37 000, страдащи от
Коментари Харесай

Вдъхновяващ хирург оперирал безплатно 37 000 деца, страдащи от заешка устна

Вдъхновяващ еластичен хирург е оперирал гратис 37 000, страдащи от заешка джука. Историята на доктор Субод Комар Сингх трогна хиляди в обществените мрежи. Неговият персонален път също е извънредно покъртителен.

Сингх губи татко си когато е на 13 години и това оставя фамилията му в извънредно тежко финансово положение. По-големите му братя стопират образованието си, с цел да могат да устоят фамилията, а Сингх продавал свещи, сапуни и очила по улиците.

Братята му били тези, които натискали младото момче да продължи образованието си. В последна сметка Сингх приключва медицина и се трансформира в гордостта на фамилията. Той специализира пластична хирургия и основава своя лична болница.

От началото на болничното заведение доктор Сингх прави безвъзмездни интервенции на деца със заешка джука в памет на татко си. „ Във всяко едно от тези деца виждам себе си – детето, което загуби татко си на 13 година Мисля, че Бог ме направи еластичен хирург, с цел да мога да послужвам за по-велика идея “, споделя Сингх.

Болницата на Сингх става едно от водещите звена в реконструктивна хирургия при леки и тежки случаи на заешка джука, като хирурзи от целия свят се образоват при него.

Снимка: G.S. Memorial Plastic Surgery Hospital And Trauma Center

„ Заешката джука е обществено заболяване – тя не визира единствено болния субект, само че и цялото му семейство. Много е значимо да накараме обществото да осъзнае, че това е заболяване, а не проклинание “, споделя Сингх.

До момента доктор Сингх е оказал помощ на хиляди деца да могат да се усмихват без боязън.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР