Вдъхноветената Цветана Пиронкова продължава похода си на US Open с

...
Вдъхноветената Цветана Пиронкова продължава похода си на US Open с
Коментари Харесай

Серена Уилямс застава на пътя на Пиронкова в мач за историята

Вдъхноветената Цветана Пиронкова продължава похода си на US Open с мач против някогашната №1 в ранглистата Серена Уилямс. След четири следващи победи българката доближи до дуел с шесткратната шампионка в Ню Йорк, който е и първи четвъртфинал за нея в конкуренцията.

Преди да се срещне с Уилямс Пиронкова в профил последователн Людмила Самсонова, Гарбине Мугуруса, Дона Векич и Ализе Корне. В първите си три мача българката даже не изгуби сет.

Най-труден за нея беше дуелът с Корне, който продължи близо три часа.

Пиронкова и Уилямс откриват програмата на 10-ия ден от шампионата, като ще играят в 19 часа на " Артър Аш стейдиъм ". Срещата ще бъде излъчена по " Евроспорт ".

" Чака ме сложен мач. Играх няколко пъти против Серена, не съм печелила против нея до момента. Да играеш против подобен първенец, такава легенда на тениса, явно е голяма чест. Наистина чакам с неспокойствие този мач, тъй като знам, че чувството ще бъде доста особено. Ще дам всичко от себе си и нямам самообладание ", съобщи Пиронкова преди дуела.

Двете имат четири срещи между тях, в които Пиронкова е взела единствено два сета.

Предстоящият мач сред тях е и описван като конфликтът на майките. Пиронкова и Уилямс са две от трите тенисистки в шампионата, дружно с Виктория Азаренка, които се завърнаха на корта след майчинство.

" Когато започнах да играя още веднъж, имах към осем месеца до първия ми шампионат - тук, в Ню Йорк. Работих по доста, доста неща - за моя сервис, върху моите удари от крайната линия. Всичко в майчинството, допускам, че ми е помогнало. Очевидно ставаш друг човек ", разяснява българката.

Това е четвърто постигане за Пиронкова до четвъртфинал в шампионатите от Големия шлем. Тя има полуфинал на " Уимбълдън " през 2010 година, а другите ѝ четвъртфинали са още веднъж в Лондон през 2011 година и на " Ролан Гарос " през 2016 г.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР