Вдъхновена от ДАЕШ (Ислямска държава) терористична групировка на име Джемаат

...
Вдъхновена от ДАЕШ (Ислямска държава) терористична групировка на име Джемаат
Коментари Харесай

Ислямисти избиха и раниха десетки при бомбени нападения срещу църкви в Индонезия

Вдъхновена от ДАЕШ ( " Ислямска страна " ) терористична формация на име " Джемаат Аншарут Даулах " (JAD) е направила три набези в църкви в Индонезия, оповестява " Ройтерс ".

При офанзивите са починали минимум 11 души и към 40 са ранени, като трите бомбени набези са били осъществени съвсем по едно и също време по време на утринните литургии в храмове във втория по величина индонезийски пристанищен град Сурабая.

Атакуваните църкви са " Санта Мария ", " Дипонегро " и " Пантекоста ". Първият гърмеж е отекнал в католическа черква, а другите два - в две протестантски църкви.

Атаките са били осъществени от атентатори самоубийци с мотоциклети и коли. В една от църквите е била обезвредена заложена в кола бомба.

Атаките бяха осъществени няколко дни откакто полицията потуши протест и постави завършек на рецесия със заложници в затвор край Джакарта. В интервенцията починаха петима души и още петима бяха ранени. ДАЕШ пое отговорност за офанзивата. Не е изключено офанзивите против църквите да са свързани с този протест.

Аман Абдурахман, хипотетичният предводител на JAD, е обвиняем за нахлуване през 2016 година в Джакарта, при което бяха убити осем души, в това число четирима ислямистки бойци.

Индонезия е най-многолюдната мюсюлманска страна в света, като от 2000 година е разтърсвана от атентати. Християните, доста от които са от китайското малцинство, са към 9 на 100 от популацията на Индонезия, което е 260 милиона. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР