Вчерашното вето на президента Румен Радев и продължаващите назначения на

...
Вчерашното вето на президента Румен Радев и продължаващите назначения на
Коментари Харесай

Ветото на президента и назначенията в администрацията увеличиха напрежението между управляващите

Вчерашното несъгласие на президента Румен Радев и продължаващите назначения на висши държавни постове още веднъж доведоха до напрежение сред ръководещите ГЕРБ и " Продължаваме промяната " - " Демократична България ". Депутатите от двете политически сили Румен Христов и Стою Стоев намекнаха, че недоверието посред им пораства и изходът от него е повреждане на кабинета " Денков - Габриел ".

 Президентът върна за ново разискване отделянето на следствието от прокуратурата Президентът върна за ново разискване отделянето на следствието от прокуратурата

Пред Би Ти Ви ръководителят на парламентарната правна комисия разгласи, че не е сюрпризиран от решението на президента да върна за ново разискване в Народното събрание признатите на 2 юни текстове от Закона за за правосъдната власт (ЗСВ), които плануват обособяването на шефа на Националната следствена работа и следствените отдели към прокуратурите в независими органи. Той напомни, че " Продължаваме промяната " - " Демократична България " не са подкрепили

" Изразихме същите опасения, които президентът излага в претекстовете си. Проблемът на този законопроект е, че се връща една остаряла уредба от 2009 година, за която имахме рецензии от европейските институции. Това е сигнална лампа по какъв начин изобщо ще я караме от тук нататък. Нямаме си доверие (с ГЕРБ - бел. ред.), тъй като всеки ден се удостоверява, че би трябвало да приказваме какво се случва ", съобщи Стоев.

От своя страна Румен Христов се обърна съответно към " Продължаваме промяната " с апел да сортират деликатно назначенията си в администрацията. Пред Българска национална телевизия той акцентира, че ГЕРБ и " Демократична България " имат доста по-добри специалисти от сегашните министри в кабинета.

 Ветото на президента и назначенията в администрацията усилиха напрежението сред ръководещите
© Георги Кожухаров

" Продължаваме промяната " да не ни изчерпат доверието, тъй като следва бламиране на държавното управление. Ние сме спечелили изборите, имаме управнически опит. Не мисля, че заслужаваме единствено няколко зам.-министри и ръководители на организации ", сподели Христов.

За напрежението при назначенията удостовери и Стоев. " Трябва това дребнотемие да бъде преодоляно. Ако обаче надделее този миг, има един-единствен излаз и ние сме го заявявали ", добави Стоев с намек за повреждане на държавното управление.

 ГЕРБ и ГЕРБ и " Продължаваме промяната " - " Демократична България " разискват да съгласуват назначения
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР