Вчерашното срещу анексирания от Русия черноморски полуостров Крим е бил

...
Вчерашното срещу анексирания от Русия черноморски полуостров Крим е бил
Коментари Харесай

Ударът с дрон над Севастопол вчера бил подготовка за украинското контранастъпление

Вчерашното против анексирания от Русия черноморски полуостров Крим е бил част от подготовката за плануваното контранастъпление на Киев, съгласно украинската войска, представена от ДПА.

" Унищожаването на вражеската логистика е един от подготвителните детайли за мощните дейни дейности на нашата войска, за които приказваме от много време ", сподели по украинската телевизия през днешния ден представителят на командване " Юг " на украинската войска Наталия Гуменюк. " Това е и подготвителна работа преди пълномащабното нахлуване, което всички чакат. "

Вследствие на нанесения с дрон удар, през вчерашния ден сутринта се възпламени огромно съветско нефтохранилище в кримския град Севастопол. Според известия от съветска страна няма жертви и потърпевши.

Не са развалени и цивилни обекти.

Украинското военно разузнаване съобщи, че са унищожени 10 резервоара с нефтопродукти. Киев не пое отговорност за офанзивата, само че военното разузнаване уточни, че сходни гърмежи ще има и отсега нататък.

Русия води война против съседката си от повече от година и понастоящем е окупирала към 20 % от украинските територии, в това число и Крим, който тя анексира през 2014 година

От седмици интернационалната общественост чака оповестяването на огромно украинско контранастъпление. Киев желае благодарение на западно въоръжение да си върне окупираните територии. /БТА

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР