Вчерашното решение на парламента да даде мандат за преговори на

...
Вчерашното решение на парламента да даде мандат за преговори на
Коментари Харесай

Симеонов за F-16: Позорно е да промениш условията, за да угодиш на един кандидат

Вчерашното решение на Народното събрание да даде мандат за договаряния на държавното управление за закупуване на нови изтребители F-16 от Съединени американски щати, разцепи ръководещото болшинство. В студиото на Българска национална телевизия, водачът на НФСБ Валери Симеонов съобщи, че не чака това развиване на обстановката да се размине без неизбежните правосъдни процедури на интернационално равнище.

Срамни и позорни, дефинира Валери Симеонов вчерашните диспути в Народно събрание. По думите му това е по този начин тъй като:

" Става въпрос за едно авансово оповестено приемане на предложения със питане до страните, които оферират тези самолети, с предварителни условия и в един миг работната група, която прави разбора на предложенията, споделя - предлагаме на държавното управление да утвърди договорката с най-нередовния претендент, който не дава отговор на 4 от седемте условия. Този, който предлага най-голяма цена - по-голяма от тази, която беше декларирана, който споделя, че няма да съблюдава периода на първите доставки, който не показа цялостни механически данни за своя артикул и който не дава отговор на изискването подобен аероплан да има на въоръжения в НАТО.

За Валери Симеонов се трансферира топката от държавното управление към Народно събрание да промени тези условия.

" С други думи ние се нагаждаме към един от претендентите. Независимо дали това са великите Съединени американски щати. Това, което направи България е унизително, позорно е - да промениш изискванията, с цел да угодиш на един от претендентите ", сподели Валери Симеонов.

Симеонов съобщи още, че от НФСБ са имали извънредно съществени основание да не поддържат едно такова решение.

" На първо място съображението е, че въздушното пространство се пази най-успешно с ракети, които са в пъти по-евтини и подсигуряват доста по-сериозна и същинска отбрана на въздушното пространство. "

Вижте целия диалог с Валери Симеонов в студиото на Сутрешния блок
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР