Вчерашното изпитание на балистична ракета от страна на САЩ доказва,

...
Вчерашното изпитание на балистична ракета от страна на САЩ доказва,
Коментари Харесай

Китай: САЩ са разработвали забранени от договора от 1987-а ракети преди оттеглянето си

Вчерашното тестване на балистична ракета от страна на Съединени американски щати потвърждава, че страната се е подготвяла за тествания на ракети, неразрешени според Договора за очистване на ракетите със междинен и дребен обхват много преди да се отдръпна публично от съглашението. Това разгласи говорителката на китайското външно министерство, представена от международните осведомителни организации.
 Съединени американски щати с ново тестване на балистична ракета
Съединени американски щати с ново тестване на балистична ракета

Ракетата е минала над 500 км

" От 2 август тази година, когато Съединени американски щати оповестиха формалното си отдръпване от Договора за очистване на ракетите със междинен и дребен обхват, Пентагонът към този момент организира две тествания на наземни ракети. Шефът на Пентагона Марк Еспър гордо съобщи, че Съединени американски щати са почнали подготовка за тези тествания през февруари тази година. Искам да отбележите, че Съединени американски щати публично оповестиха отдръпването си от контракта на 2 август, само че шефът на Пентагона сподели, че те към този момент са били почнали подготовката за тестванията през февруари. Това удостоверява още един път нашите предходни оценки, че Съединени американски щати са обмисляли отдръпването от контракта много от дълго време ", посочи говорителката на китайското външно ведомство.

Тя добави, че решението на Вашингтон да излезе от контракта било стимулирано единствено от желанието му да си обезпечи военно превъзходство посредством създаване на съвременни ракетни технологии.
 Русия видя доказателство за правотата си в новия тест на балистична ракета от Съединени американски щати
Русия видя доказателство за правотата си в новия тест на балистична ракета от Съединени американски щати

Съединени американски щати от дълго време са се подготвяли да нарушат клаузите на контракта за ракетите

" Изкривяването от страна на Съединени американски щати (на фактите) по отношение на нарушаванията на съглашението от страна на Русия и ракетната опасност от страна на Китай не е нищо повече от нескопосано зрелище, целящо заблуждаване на другите ", акцентира още тя.

Военният министър на Съединени американски щати Марк Еспър приветства сполучливото тестване на неразрешената от Договора за ракетите със междинен и дребен обхват наземна ракета, отбелязвайки, че от концепцията до изстрелването са били нужни по-малко от девет месеца, вместо нормалните две години.

Според Еспър работата по ракетата е почнала след отдръпването на Вашингтон от Договора за ракетите със междинен и дребен обхват.

Договорът, подписан сред Съединени американски щати и Русия през 1987 година, беше преустановен на 2 август по самодейност на администрацията на Доналд Тръмп, откакто Вашингтон приключи отговорностите си шест месеца по-рано.

И двете страни неведнъж се упрекваха взаимно в нарушение на съглашението, което забрани всички наземни балистични и крилати ракети с обхват от 500 до 5 500 километра.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР