Вчерашният опит на държавата да поеме още 200 милиона лева

...
Вчерашният опит на държавата да поеме още 200 милиона лева
Коментари Харесай

Финансовият министър: Дълговата емисия за 200 млн. лева се провали

Вчерашният опит на страната да поеме още 200 милиона лв. заем се е провалил поради неизгодни условия, заяви.

Държавата пусна скъпи бумаги за 200 милиона лв., само че вложителите са поискали доста висока рентабилност, изясни в Народно събрание министърът на финансите Росица Велкова:

  " Аукционът, който беше извършен през вчерашния ден, е с извънредно висока рентабилност, в резултат което все още канцелирахме тази емисия, тъй като в последна сметка ни е нужна ликвидност, само че не на вяска цена ".

Ако в действителност се стигне до недостиг от 6,6 % следващата година, това отдалечава страната ни от приемането в еврозоната, акцентира Росица Велкова. По думите ѝ това усложнява поемането на дълг, затова - обезпечаването на ликвидност в страната:
 
" Това изрично отдалечава всевъзможни вероятности на България за еврозоната. Което беше, малко или доста основно, че към момента е налична сходна вероятност. Ключово за доходността, която имахме септември месец на външната емисия. Така че, мисля, че доста мъчно би се осигурила ликвидност, защото сега пазарите, знаете, са извънредно волативни, извънредно неприятни са вероятностите пред пазарите. Дори една Германия мъчно набира размер ".
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР