Вчерашният ден определено не е бил от най-приятните за Новак

...
Вчерашният ден определено не е бил от най-приятните за Новак
Коментари Харесай

Сърджан Джокович проговори след скандалните кадри; няма да бъде на корта днес

Вчерашният ден несъмнено не е бил от най-приятните за Новак Джокович, откакто татко му беше видян да се снима с група последователи на Владимир Путин, които разяваха флагове с лика на съветския президент, а един от тях даже носеше тениска със признака " Z ", който показва поддръжка към войната в Украйна. Самият Сърджан по никакъв метод не изглеждаше обезпокоен от това и не се поколеба да произнесе думите " да живеят руснаците ", а въпросните фрагменти за минути обиколиха международния видеообмен и редица публицисти приканиха за изгонването от шампионата на бащата на деветкратния първенец. Изглежда в самото семейство е имало диалог по тематиката, защото през днешния ден Джокович-старши излезе с публична позиция по проблема и разкри желанията си да не бъда в щаба на Ноле за днешния му полуфинален конфликт на Аустрелиън Оупън с Томи Пол:

Тук съм само, с цел да поддържам сина си. Нямал съм никакво желание да бъда повода за сходни заглавия. Бях на открито с почитателите на Новак, както върша след всеки мач, с цел да отпразнуваме успеха и да се фотографирам с тях. Не съм имал никакво желание да бъда замесен във всичко това. Моето семейство е изживяло ужаса на войната и желаем само мир. Тази вечер няма да сътворявам разстройства за сина си и другия играч, тъй като взех решение да изгледам дуела вкъщи. Пожелавам си да се получи страховит мач, а аз ще поддържам сина си, както постоянно до момента съм го правел - приключва изказването на Сърджан Джокович.

Srdjan statement, he won`t be attending the match tonight: " My family has lived through the horror of war, and we wish only for peace ".
— Saša Ozmo (@ozmo_sasa)

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР