Вчерашният ден е бил един от най-кървавите в Сирия от

...
Вчерашният ден е бил един от най-кървавите в Сирия от
Коментари Харесай

Клане в Сирия! „Ислямска държава“ изби 220 души

Вчерашният ден е бил един от най-кървавите в Сирия от началото на гражданската война в страната, почнала през 2011 година и продължаваща до през днешния ден. В южната част на страната са били убити минимум 220 души.

Джихадистката формация „ Ислямска страна “ е направила серия набези, а по-голямата част от починалите са цивилни жители. Това е най-кървавият ден в провинция Сувейда от началото на войната. Някои хора, които са избягали от нападенията и по-късно са се върнали, са заварили мъртви тела в домовете си, оповестиха от Сирийската обсерватория за правата на индивида, съобщи „ Ал Араби “. Атаките са осъществени от „ Ислямска страна “.

Въпреки че през последните месеци джихадистите изгубиха голяма част от своите територии и се простиха с фантазиите си за халифат, те към момента владеят избрани региони на страната. В сряда са били нападна оживени пазари и жилищни квартали с цивилно и невъоръжено население.

Други бойци на „ Ислямска страна “ пък са щурмували села в провинция Сувейда, която досега е била относително незасегната от войната, спрямо други елементи на Сирия. По информация на „ Ройтерс “ минимум 75 бойци на ДАЕШ са починали при офанзивите, в това число атентаторите самоубийци.

Войници на режима и въоръжени цивилни, живеещи в епицентъра на кървавите офанзиви, са съумели да отхвърлен джихадистите, само че все пак доста цивилни са починали. „ Ислямска страна “ е употребила разнообразни способи за съсипия, в това число набези с огнестрелни оръжия, както и самоубийствени атентати с бомби. Според информация на наблюдаващи от началото на войната са починали над 500 000 души, по-голямата част от които цивилни.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР