Вчерашният ден донесе деветата поредна победа на Стефанос Циципас от

...
Вчерашният ден донесе деветата поредна победа на Стефанос Циципас от
Коментари Харесай

Циципас за разминаването си с дисквалификация: Момчето беше достатъчно далеч от мен

Вчерашният ден донесе деветата поредна победа на Стефанос Циципас от началото на новия сезон и гъркът се приближи на единствено още два триумфа от своята дебютна купа от Шлема, както и нанагорнище под номер едно в международната класация. Нещата обаче можеха сериозна да се объркат за Циципас, който се размина на косъм от дисквалификация в четвъртфиналния си дуел от Аустрелиън Оупън.

Световният номер четири изпусна нервите си в края на третия сет, когато отигра неоснователен ретур и това го накара да запрати топка в рискова непосредственост до един от подавчите на корта. Все отново балканецът извади шанс, тъй като злощастният случай се размина на сантиметри и след това Стефанос нямаше проблем да затвори мача си с Иржи Лехечка. Медиите пък не пропуснаха да потърсят сметка на четикратния полуфиналист в шампионата за неприемливото му държание, а ето с какъв отговор ги удостои той:

" Видях момчето, откакто към този момент бях блъснал топката. Аз съм професионален тенисист. Естествено, че съм се целил в подавача. Пред погледа ми бяха само рекламните пана, когато взех решение да се отърся от нервите по съответния метод, тъй че детето е било задоволително надалеч от обстановката. Трябвало е да нанеса в действителност доста неприятен удар, с цел да го нараня. Разбира се, то постъпката ми не е хубава, само че съм на мнението, че не съм вложил съвсем никаква мощ и предумисъл в дейностите си, въпреки това да не ме оправдава " - признава Циципас.

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР