Вчерашният ден беше изключително специален за Франсиско Серундоло, след като

...
Вчерашният ден беше изключително специален за Франсиско Серундоло, след като
Коментари Харесай

Да станеш ATP шампион след съдийска грешка: Сериозен куриоз на финала в Бощад

Вчерашният ден беше извънредно специфичен за Франсиско Серундоло, откакто аржентинецът завоюва дебютната си ATP купа в кариерата. Това се случи по време на конкуренцията в Бощад, където 23-годишният играч съумя да в профил играчи от ранга на топ поставения Каспър Рууд, както и някогашните полуфиналист от Големия шлем - Пабло Кареньо Буста и Аслан Карацев.

Във финала пък Серундоло се изправи против сънародника си Себастиан Баез, който е един от най-прогресиращите играчи в Тура през последните месеци и беше апетитен за любимец в мача, единствено че международният номер 30 от самото начало показва надалеч по-атакуващ тенис и изцяло надигра съперника си, което го изведе до по този начин чакания трофей.

Оказва се обаче, че южноамериканецът не е трябвало да бъде коронясан толкоз рано за победител в шампионата и Баез има известно право да бъде неудовлетворен от работата на арбитъра. Това се дължи на последната точка в конфликта, когато Серундоло побърза да легна на земята, с цел да отпразнува успеха, но можем да видим по какъв начин топката допира неговата ракета и чак тогава излиза в навън, което би трябвало да бъде точка в актива на първенеца от Ещорил.

Все отново грешката не е чак толкоз фрапантна, имайки поради преднината на Франсиско от 5:1 гейма във втория сет, само че в тениса сме виждали обрати от надалеч по-невъзможни привидно положения и единствено можем да допускаме дали можеше да се стигне до различен излаз на срещата, в случай че основният арбитър беше разчел вярно обстановката в действително време.



Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР