Вчера видяхме официалното пропукване! Г-н Шалъфов е един от председателите

...
Вчера видяхме официалното пропукване! Г-н Шалъфов е един от председателите
Коментари Харесай

Скандал между Хекимян и Шалъфов, намесиха и Лена

" Вчера видяхме формалното пропукване! Г-н Шалъфов е един от ръководителите на комисии в Столичния общински съвет (СОС), а в този момент изяснява, че групата им е монолитна?! 

На тях никой нищо не им е взел. Те бяха хората, които бягат от отговорност и не си вършат самоотвод. А може би слушат Лена Бориславова? " - това съобщи общинският консултант от ГЕРБ-СДС Антон Хекимян в утринния блок на bTV, където до преди време се изявяваше като водещ.

Секунди по-късно пред камерата на медията, в която той до наскоро работеше, се разигра заплашителен цирк! Причината за диалога бе избора на състав и систематизиране на комисиите в Народното събрание, който се случи от втория опит. До повторното гласоподаване пък се стигна, след като областният шеф върна решението на предходното съвещание. Този път обаче още веднъж не липсваше напрежение.

След съвещанието през вчерашния ден стана ясно, че водещи в Столичния общински съвет (СОС) ще са групите на ГЕРБ и Българска социалистическа партия, защото те ще управляват едни от най-ключовите комисии – тези на финансите, стопанската система, образованието, опазването на здравето и превоза.

" Имат кмет, имат ръководител на общински съвет, който е определен от същото това ново болшинство. Имат най-вече членове на комисии. Имат и регионален шеф, който взима политически решения.

И по какъв начин след всичкото това изброено, отново ние сме тези, които ръководят?, продължи с подигравателен тон Хекимян и насочи зов към политическите си съперници:

" Ще помоля господата да не бягат от отговорност! Вчера техният кмет г-н Терзиев имаше огромен шлем от гафове. Направи същински хеттрик от гафове! 

Влезе в спор с няколко институции и се наложи след това от Външно министерство и от Столична дирекция на вътрешните работи да опровергават думите му ".

" Не сме на същото мнение. Истината е, че единствените, които са надиграни, са първата политическа мощ, само че те сами си го направиха. Не сме дали своят вот с ГЕРБ, а и с други политически сили.

Гласувахме като всички политически партии - за ръководител на политически съвет, тъй като той трябваше да стартира да работи, по тази причина да не ми приказва никой за червени или каквито и да е било други сватби.

Няма по какъв начин обаче, да им бъде обещано всичко, защото нямат цялостно болшинство ", включи се в диалога и общинският консултант от Българска социалистическа партия Еньо Савов.

" Г-н Шалъфов интензивно твърди, че тяхната група е монолитна. Ние през вчерашния ден видяхме формалното пропукване, тъй като до този миг всичко беше скрито-покрито.

Между другото господин Шалъфов е един от ръководителите на комисии в СОС и е редно да го попитаме, за какво не послуша техния ръководител на групата – Борис Бонев, а в този момент изяснява, че групата им била монолитна ", сподели от своя страна Антон Хекимян.

Той разясни, че ПП-ДБ-СС имат две комисии и ний нищо не им е взел. Според него това са хората, които са бягали от отговорност както при предходното, по този начин и при вчерашното съвещание. " Те се отказваха от комисиите и си правеха самоотводи ", безапелационен бе Хекимян.

Димитър Шалъфов го предизвика с това, че " очевидно господин Хекимян не може да излезе от амплоато си на публицист ", а той му отвърна, че го пита като общински консултант, а не като публицист.

" Ние с него в последно време намираме доста общи неща в работата си – звездите ни се препокриват, от една зодия сме, майките ни са родени на един и същи ден. Но на мен ми харесва, че намираме още едно общо нещо – ние се интересуваме и двамата от квантова физика, тъй като той приказва за паралелни светове.

Не съм сигурен обаче дали разделяме един и същи свят ", сподели още Димитър Шалъфов.

На въпрос подходящо ли е да се кръщава улица на съветския опозиционер Алексей Навални, и Хекимян, и Шалъфов, и Савов, бяха съвсем единомислещи, че това може и да може да се случи, само че би трябвало преди този момент да бъдат спазени законовите разпореждания на Столичния общински съвет.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР