Вчера ви разказахме как в последния ден на управлението на

...
Вчера ви разказахме как в последния ден на управлението на
Коментари Харесай

27М лв. на държавата и още 1М еврофондове за К.Петков от 1 наредена сделка, уредена от В. Андреев – русенския човек на ПП и Еконт, ексГЕРБ

Вчера ви разказахме по какъв начин в последния ден на ръководството на царя на Русе Ник Събев като транспортен министър в Русенската свободна зона, в която дълготраен началник е регионалният координатор на Продължаваме промяната Валери Андреев , се товари стоката за камиона – бомба от Кримския/Керченския мост.

Същият Валери Андреев е индивидът, който среща боса на Еконт с Кирил Петков. Двамата с експремиера са близки от една друга договорка в финален ден – само че на Асен Василев като длъжностен стопански министър през 2013 година Чрез нея Петков печели по втория метод за компанията си Волаком 27 милиона лв. (26,9 млн. от занижена оценка на държавен терен) от нашите пари на данъкоплатци и още 1 милион лв. еврофондове без конкурс при Валери Андреев като началник на Националната компания индустриални зони.

Двамата се срещат като съветници на икономическия министър от първия мандат на ГЕРБ Трайчо Трайков, както самият Трайков споделя в изявление, а Андреев напълно публично е и щатен консултант на Петков, когато той на собствен ред става министър на стопанската система в служебния кабинет Янев 1 предходната година.

Тези обстоятелства бяха доказани в категорично писмо по време не на какъв да е кабинет, а на Петков – Нинова от неговия вицепремиер и стопански министър Корнелия Нинова. Според формалния документ компанията Волаком е купила държавен терен в индустриална зона Божурище за 18 лева./кв. м, до момента в който друга компания по това време е купила земя на цена 30 лева./кв. м.

През 2017 година от министерството са създали одит на Националната компания Индустриални зони (НКИЗ). В одитния отчет има констатация, че е позволено официално осъществяване на конкурс, в който вземат участие Ацом и Волаком, показва Корнелия Нинова в отговора си. Ацом доставя съоръжение на Волаком, която прави система за сигурност от летящи птици и прилепи.
Мнението на инспекторите е, че при провеждането на състезанието не е трябвало да се залага изискване за съществуване на документ за клас инвестиция. Сертификатите на Ацом и Волаком за клас инвестиция са от 27 май 2013 година – предпоследния ден на министерстването на Асен Василев в стопанската система в служебното държавно управление на Марин Райков. Сертификатът е публикуван от кума на Кирил Петков – Борислав Стефанов, тогава началник на  Българската организация за вложения. В съвета на шефовете е влизала Виолета Лорер, заместник-министър на Василев, а в кабинета Петков – Нинова – негов началник на кабинета, брачна половинка на Даниел Лорер – министър в кабинета Петков – Нинова, а през днешния ден народен представител от Политическа партия.  Волаком е получила и близо 1 млн. лева безплатни средства от фондовете на Европейски Съюз.

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР