Вчера ви новината, че Epic Games Store работи на загуба

...
Вчера ви новината, че Epic Games Store работи на загуба
Коментари Харесай

Тим Суини коментира загубите магазина на Epic Games

Вчера ви новината, че Epic Games Store работи на загуба още от своето основаване, като негативния баланс се показва в милиони долари. Разкритието пристигна от финансов доклад на Epic Games, от който излиза наяве, че от основаването му до момента, магазинът е на минус с над $450 милиона. Това обаче са загуби, които ще се върнат, счита изпълнителният шеф на Epic Games и създател на компанията Тим Суини.

Появил в края на 2018, Epic Games Store още от началото разгласи тактиката си, с цел да завоюва пазарен дял на пазара на цифровата дистрибуция на PC игри: по-малък дял, взиман от разработчиците, които желаят да оферират своите артикули в магазина, безвъзмездни игри за всеки записал се и извънредни заглавия. Именно последното, както се оказва от репортаж на IGN е повода Epic Games Store да е минус. Изданието разкрива, че единствено за обезпечаването на ексклузивитет на Control на Remedy Entertainment, Epic платили на 505 Games над $10 милиона. Самата компания, наподобява не се тормози от сегашното състояние, като има съответен проект, който следва. Epic Games са уверени, че магазинът ще стартира да печели от 2023 година нататък.

„Apple пояснява това като „загуба на пари“, само че харченето на средства в този момент за построяването на популярен, печеливш бизнес за в бъдеще и тъкмо това, което се назовава инвестиция“, Суни в профила си в обществената мрежа Twitter. „И това важи без значение, дали изграждате фабрика, магазин или игра“.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР