Вчера вечерта в Ханджоу, Източен Китай, тържествено бяха открити 19-ите

...
Вчера вечерта в Ханджоу, Източен Китай, тържествено бяха открити 19-ите
Коментари Харесай

Азиатските игри в Ханджоу ще допринесат за развитието на олимпийското движение и приятелството между азиатските народи

Вчера вечерта в Ханджоу, Източен Китай, тържествено бяха открити 19-ите Азиатски игри. Това е третият път, в който в Китай се организира това интернационално спортно събитие. Азиатски игри бяха проведени в Пекин през 1990 година и в Гуанджоу през 2010 година Повече от 12 хиляди спортисти от всички 45 членки на Азиатския олимпийски комитет (АОК) ще вземат участие в надпреварите на 40 типа спортове.

Като най-високото противоречиво събитие на азиатския континент, Азиатските игри носят очакванията на народите за мир, единодушие и инклузивност. В речта си на церемонията по откриването на актуалните игри китайският ръководител Си Дзинпин изрази вяра посредством спорта да се придвижват мирът, обединяването и инклузивността.



„ Вярвам, че ще забележим най-великите Азиатски игри в историята “, съобщи краткотрайно изпълняващият длъжността ръководител на АОК Раджа Рандхир Сингх. По китайския лунен календар през вчерашния ден се отбелязва сезонът „ Циуфън “, което значи богата годишна продукция и обединяване. За идващите 16 дни ние можем освен да се насладим на висококачествените спортни надпревари, само че и да усетим интеграцията сред хубостта на Изтока и спортния дух.

Без значение дистанцията и разликите, спортът носи доброта и другарство. С решителната поддръжка от азиатските нации, актуалните Азиатски игри в Ханджоу безусловно ще допринесат за развиването на олимпийското придвижване, както и за обединяването и другарството на азиатските нации.
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР