Вчера вечерта спецчасти на полицията в Бавария проведоха акция по

...
Вчера вечерта спецчасти на полицията в Бавария проведоха акция по
Коментари Харесай

Мъж взе заложници на германска магистрала. Какви са мотивите му?


Вчера вечерта спецчасти на полицията в Бавария организираха акция по задържането на мъж, който часове наред държа трима души като заложници в рейс.

По време на акция във вторник вечерта полицията в Бавария арестува мъж за хипотетично взимане на заложници. Драмата се е разиграла в сръбски рейс, пътуващ по автомагистрала A9, сред градовете Хилполтщайн и Грединг.

По последна информация съмнението, че мъжът е държал тримата водачи като заложници, не се е удостоверило. В момента против него се водят следствени дейности за опит за ликвидиране. 

Извършителят е твърдял, че разполага с оръжие 

Според полицията причинителят е твърдял, че разполага с оръжие. Дали това е по този начин към момента не е доказано. При задържането такова в него не е намерено, следва инспекция на транспортното средство. 

По време на пътуването, в рейса се е стигнало до кавга сред пасажерите като мъж и жена са били леко ранени. Полицията заяви още, че арестуваният е заплашвал останалите пасажери с ликвидиране. Накрая е останал в рейса с тримата водачи. Първоначалната информация, че ги е държал като заложници, бе опровергана. 

Магистралата е била блокирана часове наред

Акцията на спецчастите SEK е траяла няколко часа. Те са употребявали гърмежи, с цел да разсеят вниманието на причинителя. Представители на полицията преговаряли с него и най-после 30-годишният мъж се е предал без опозиция. 

Автобусът, пътуващ от Сърбия, се е движил в посока Мюнхен. Движението по автомагистрала A9 бе блокирано часове наред и в двете направления, вследствие на което се стигна до огромни тапи. Към 23 часа нощес придвижването беше възобновено. 

Последна актуализация: 22.09.2021 13:28 MEZ/CET
Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР