Вчера вечерта силни дъждове и градушка удариха страната. В резултат

...
Вчера вечерта силни дъждове и градушка удариха страната. В резултат
Коментари Харесай

Бедствено положение в Лясковец и Велико Търново и десетки сигнали в Ямбол и Шумен след бурята

Вчера вечерта мощни дъждове и градушка удариха страната. В резултат все още редица градове вършат оценка на нанесените вреди, а разчистването продължава от общинските предприятия.

В Община Ямбол бяха подадени близо 30 сигнала за паднали дървета, клони и скъсани жици, съобщават от общинската администрация.

Вчера към 20:30 часа проливни дъждове паднаха над региона. Служители на общинските предприятия и работа СПООР и РСПБЗН - Ямбол са работили дружно по отстраняването на вредите.

Два леки автомобила в комплекс " Златен Рог " и детска площадка на улица " Търговска " са понесли вреди след рухването на дървета. Някои значими пътища в града също са били блокирани от изкоренени дървета и изпопадали огромни клони.

Аварийни екипи на EVN са реагирали навреме, откакто мощните ветрове са развалили дирек на уличното осветяване на ул. " Граф Игнатиев ".

В Шумен са били получени около 20 сигнала  за по-малко от час, предават от Българска телеграфна агенция. На изключителна конференция в общината на града стана ясно, че няма сигнали за потърпевши жители.

Затворена за придвижване е улица " Георги Бенковски ", където неотдавна подреден паваж се е свлякъл. Улица " Георги Бенковски " все още е затворена, както и бул. " Ришки проход ", където два автомобила са пропаднали. Участъкът под железопътния мост на ул. " Плиска " също е бил наводнен.

Към момента от общинските предприятия в Шумен се прави разчистване и отваряне на улиците на града.
 Описват вредите от градушките в Северна България
Описват вредите от градушките в Северна България

Бурята мина през Ловеч, Велико Търново, Габрово, Сливен, Ямбол

Сериозни са вредите и във Велико Търново и региона. в региона пострадаха доста частни и публични здания. Имаше обитаеми места без ток, а кметът на Велико Търново Даниел Панов нощес свика незабавно спешния щаб, а през днешния ден стартира отстраняването на вредите. Заради откъсната железна структура в учебно заведение " Вела Благоева " в регионалния град днешния ден е неучебен. Счупени са прозорци на доста здания в региона, развалени са и покриви на къщи. Сериозно са потърпевши са селата Малки чифлик и Самоводене.

Нова телевизия осведоми, че е оповестено бедствено състояние в общините Велико Търново и Лесковец . " Комисии ще опишат вредите. Много бързо ще придвижим преписките към междуведомствената комисия ", съобщи регионалният шеф Ивайло Здравков, представен от медията. Счупени са прозорци на последния етаж в Областната администрация във Велико Търново. Нанесени са вреди и по земеделските култури в региона.

В село Шереметя са нанесени провали по над 400 коли в автокъщи, на междинна стойност 10 000 лв.. Щетите са общо за над 4 милиона лв.. Става въпрос за нерегистрирани коли без застраховка.

Градушката е унищожила и към 5000 декара с овошки в Сливенско. В селата най-сериозно Мечкарево и Гавраилово, която са измежду най-засегнатите в района, продукцията е унищожена на 100% вреди на продукцията. В региона има провали и по коли и къщи.

От Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи осведомят, че екипи на " Пожарна сигурност и отбрана на популацията са отстранили клони и дървета, паднали на пътя сред селата Чинтулово и Гавраилово, върху леки коли в сливенския квартал " Дружба " и на ул. " Братя Кутеви ", както и на улица в кв. " Речица " в града. Оказана е помощ на закъсал лек автомобил на път ІІ-53, отводняван е и склад на ул. " Стефан Караджа " в град Сливен.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР