Вчера въоръжен човек е заплашвал мисията ни пред посолството, затова

...
Вчера въоръжен човек е заплашвал мисията ни пред посолството, затова
Коментари Харесай

МВнР: Към Киев и Одеса пътуват автобуси, за да евакуират българи

Вчера въоръжен човек е заплашвал задачата ни пред посолството, по тази причина не желаеме да разгласяваме обществено точния час и пункт за евакуация, изясни представителят на външно министерство

„ Външно министерство прави всичко належащо, с цел да изведем българите от Киев. Консулът ни там издава български документи за идентичност. Прозвъняват се по предварителни описи и ги осведомят в какъв брой часа ще бъде проведен пункт и от кое място ще се потегля. За Киев пътуват 4 рейса, които се чака да вземат към 300 души от там. Намират се на 300 км от границата. Днес от Одеса потеглят и три рейса със 130 души”.

Това съобщи Митко Димитров, шеф на пресцентъра на Министерство на външните работи, предава.

По думите му текат диалози и с партньорски страни за прекосяване през техните територии.

"В следобедните часове, когато рейсовете влязат в Украйна, ще имаме информация по кое време ще тръгнат за България. Вчера въоръжен човек е заплашвал задачата ни пред посолството, по тази причина не желаеме да разгласяваме обществено точния час и пункт за евакуация ".

„ Паниката сега в Украйна е огромна – разбирам терзанието на жителите ни там”. Той прикани тези от тях, на които би трябвало да се изготвят документи за идентичност, да отидат до българското посолство, а останалите – да останат по домовете си. Димитров акцентира, че Министерство на външните работи още преди три седмици е предизвестило сънародниците ни да изоставен територията на Украйна.

„ Евакуационните проекти бяха направени преди три седмици от българска страна, само че поради затварянето на въздушното пространство, се наложи да се работи по различен начин”, увери представителят на Министерство на външните работи.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР