Вчера, в землището на с. Генералово, общ. Свиленград, служители на

...
Вчера, в землището на с. Генералово, общ. Свиленград, служители на
Коментари Харесай

Арестуваха 55-годишен мъж за подпомагане на чужди граждани да преминат незаконно през страната ни

Вчера, в землището на с. Генералово, общ. Свиленград, чиновници на ГПУ – Ново село открили товарен автомобил, в чието товарното помещение се намирали група от 12 непознати жители от Сирия и Ирак - 4 дами, 5 мъже и три малолетни деца, предава Министерство на вътрешните работи. В резултат на извършените незабавни оперативно – издирвателни дейности под надзора на Районна прокуратура – Хасково бил арестуван лидерът на камиона – 55 годишен от Хасково, който трябвало да транспортира непознатите жителите до Свиленград, и след това до София.

В хода на следствието станало ясно, че с цел да стигнат до столицата чужденците платили сред 2000 и 4000 евро на каналджия. Те пресекли  границата в региона на граничен репер на река Марица, в землището на село Генералово.

Товарният автомобил е конфискуван, а лидерът му – с прокурорско разпореждане е арестуван за период до 72 часа.  

Предстои прокуратурата да внесе искане в съда за установяване на мярка за неотклонение " задържане под стража " по отношение на него. Чуждите жители са настанени в миграционен център.

Работата по формираното досъдебно произвеждане за закононарушение по чл.281, ял.1 във вр.чл.18 от Наказателен кодекс продължава.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР