Вчера в стрелба в магазин на веригата супермаркети Уол Март“

...
Вчера в стрелба в магазин на веригата супермаркети Уол Март“
Коментари Харесай

„Епидемията от насилие с оръжие“ в САЩ гризе съвестта на политиците във Вашингтон

Вчера в пукотевица в магазин на веригата супермаркети „ Уол Март “ в гр. Чесапийк, Вирджиния, починаха и бяха ранени няколко души. Три дни по-рано 5 души бяха убити, а 25 ранени при пукотевица в нощен клуб в Колорадо. С това броят на делата за всеобщи стрелби в Съединени американски щати надвиши 600 за трета поредна година.

В страната преди малко завършиха междинните избори, на които бе обърнато огромно внимание на насилието с оръжие. Президентът Джо Байдън съобщи, че наложително би трябвало да се позволи този проблем, който се е трансформирал в „ зараза “. Но непрекъснатите звуци от изстрели демонстрират на хората, че тази „ американска зараза “ става все по-сериозна.



Населението на Съединени американски щати заема единствено 4,2% от международното, само че американците имат 46% от оръжията за гражданска цел в света. При това анормално съответствие смъртността от принуждение с оръжие в Съединени американски щати е надалеч по-висока от тази в други развити страни. Последните данни от уеб страницата на „ Архив на насилието с огнестрелно оръжие “ демонстрират, че до 21 ноември тази година повече от 39 хиляди души в страната са били жертви на принуждение с оръжие.

Засега в Съединени американски щати към момента не се появил политическият „ доктор “, който да се оправи с тази „ зараза “. Правото на живота е най-важното човешко право. Дали една страна може дейно да предотврати насилието с оръжие е значим аршин, по който интернационалната общественост преценя обстановката с човешките права.

Американските политици не са в положение да спрат стрелбите. Но по-важното е дали в действителност желаят да разрешат този проблем. Дали „ епидемията от принуждение с оръжие “ в Съединени американски щати може да бъде овладяна е въпрос, който гризе съвестта на политиците във Вашингтон.
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР