Вчера в с. Момчилово се състоя първият фолклорен събор под

...
Вчера в с. Момчилово се състоя първият фолклорен събор под
Коментари Харесай

Първият фолклорен събор Шарена черга донесе много емоции

Вчера в с. Момчилово се състоя първият фолклорен събор под надпис " Шарена рогозка “. Гости на празника бяха кметът на община Ветрино доктор Димитър Димитров, ръководителят на Общински съвет Ветрино, Даниела Николова и кметове от обитаемоте места на общината.

В празничната стратегия взеха присъединяване самодейци от читалищата в селата Момчилово, Ягнило и Ветрино. Всички те бяха поздравени от кмета на с. Момчилово Пламен Петров и получиха орден и грамота за своето почтено показване на събора. Своите приветствия към всички присъстващи насочи и кметът на Общината доктор Димитър Димитров. За положителното въодушевление на всички присъстващи се погрижи и оркестър от гр. Нови пазар.

Безспорно това мероприятие донесе доста страсти на всички, на които не им липсваше предпочитание и хъс да се включат в организацията и да облекат своите национални носии, с цел да покажат, че носят в себе си българщината и че пазят и придвижват фолклорните обичаи. Желанието на всички присъстващи на събора бе това събитие да се трансформира в традиция за селото и да се празнува годишно.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР