Вчера в Пресклуб “България“ президентът на БФ Джудо доц. д-р

...
Вчера в Пресклуб “България“ президентът на БФ Джудо доц. д-р
Коментари Харесай

Федерацията по джудо премира Ивелина Илиева с 3000 лева за среброто на Гран При в Ташкент

Вчера в Пресклуб “България “ президентът на БФ Джудо доцент доктор Румен Стоилов връчи награда от 3000 лева на най-хубавата ни състезателка при дамите Ивелина Илиева (кат. 57 кг). Наградата е за извоювания сребърен орден на шампионата Гран При в Ташкент. Така родната федерация по джудо за следващ път извърши обещанието си да подтиква всеки интернационален триумф на своите състезатели.

“Никой не е губил религия в нея, макар че дълго време беше в дупка “, обърна се към всички в залата доцент Стоилов. Ивелина дълго време страдаше от травми, претърпя и интервенция, само че тази година демонстрира извънредно равнище, добави шефът на джудото. За малко се размина с орден от Световното състезание в Токио, само че това не я обезкуражи.

" Имаше прекомерно огромна пауза от 3,5 ч след началото на финала, заради което изгубих мощността, която имах “, изясни надарената ни джудистка пропуснатия късмет да се качи на почетната стълбичка на Световното. Радвам се, че затвърдих класирането си в ранглистата за Олимпийските игри. В момента състезателката е 9-а в олимпийската класация, за Токио следващата година 18 дами ще стигнат до Олимпийските игри. Отделно има 11 континентални квоти за Европа. “Останах без орден на Световното, само че ще се върна с олимпийски орден “, зарече се елитната ни състезателка. Тя особено благодари на федерацията за изискванията и моралната и материална поддръжка, която получава непрекъснато.

“Освен, че дълго време Ивелина е без травми, федерацията се погрижи за подобаващи лагери в България и в чужбина. Клубовете също помогнаха със спаринг сътрудници. За Япония заминахме 10 дни по-рано. Румен Стоилов беше от самото начало с нас, което демонстрира освен договорни връзки, а нещо доста повече “, разчувствуван показа персоналният треньор на Ивелина Свилен Скерлев.

До края на годината на Ивелина Илиева й предстоят още 3 участия в шампионати от най-голям сан. Два от тях са от веригата Голям шлем – на 24 октомври ще е в Абу Даби, ОАЕ и в края на ноември в Осака, Япония. През ноември е Мастърса в Китай, който носи съвсем толкоз точки, колкото Световно състезание, разяснява Скерлев.

Снимка: Пресклуб “България”
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР