Вчера в Пекин бе закрита втората конференция на ООН за

...
Вчера в Пекин бе закрита втората конференция на ООН за
Коментари Харесай

ООН: Трябва международното сътрудничество и научен обмен за устойчив транспорт

Вчера в Пекин бе закрита втората конференция на Организация на обединените нации за резистентен превоз, след която това на формалния й уебсайт бе оповестена „ Декларация от Пекин “, съобщи " Радио Китай ".

В нея се показва значимото значение на устойчивия превоз за построяването на общественост на споделена орис. Подходящото потребление на новите технологии е ключ за разрешаването на доста от провокациите. Декларацията поддържа всички страни да засилят интернационалното съдействие и научния продан, да предизвикват нововъведенията и развиването на технологиите, с цел да придвижат строителството на инфраструктура в селските и отдалечени региони. Всички страни би трябвало да поддържат сигурността на международния пътен превоз и да покачват способността на транспортна мрежа в оправянето с опасности и пандемията. Страните би трябвало да учат опита в преодоляването на епидемията, с цел да изпълнят по-добре проекта на Организация на обединените нации за устойчивото развиване до 2030 година и Парижкото съглашение за климата.

В декларацията още се показва признателност за напъните и значимия принос на Китай за провеждането на конференцията, шерването на опита в транспортния бранш и основаването на благоприятни условия за развиването за разрастващите се страни.

По време на тридневната конференция се организираха редица мероприятия, в това число общо съвещание, министерски конгрес, тематични срещи, семинари и конгрес на бизнесмените. Повече от 130 министри, бизнесмени, представители на интернационалните организации участваха в конференцията и разискаха редица въпроси, измежду които стандарта на живот, зеленото развиване, оправянето с пандемията, икономическото възобновяване и други

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР