Вчера в Пекин бе публикуван годишният Доклад за комплексното развитие

...
Вчера в Пекин бе публикуван годишният Доклад за комплексното развитие
Коментари Харесай

Пекин, Шанхай и Шънджън първи по показатели за комплексно развитие на градовете

Вчера в Пекин бе оповестен годишният „ Доклад за комплексното развиване на китайските градове ", съгласно който на първите три места по индикатори се подреждат Пекин, Шанхай и Шънджън. В отчета се споделя, че в хода на урбанизацията се следи наклонност голям брой функционалности да се концентрират в огромните градове, и се прави рекомендация в бъдеще да се работи за повишение потреблението на изкуствен интелект при градското ръководство, съобщи bulgarian.cri.cn.

Докладът за комплексното развиване на градовете бе показан на симпозиум, проведен от Дирекцията за развиване и обмисляне при Държавната комисия за развиване и промени и Института по въпросите на урбанизацията „ Юнхъ ". Ръководителят на експертната група, работила по отчета и шеф на института Джоу Мудзи уточни, че при правенето на класацията са взети поради голям брой индикатори, свързани с околната среда, общественото и икономическо развиване и са оценени 298 града.

На първо място по качество на околната среда се подреждат Шънджън, Саня и Хайкоу, до момента в който Пекин, Шанхай и Гуанджоу заемат челните места по обществено развиване. От икономическа позиция най-развити са Шанхай, Пекин и Шънджън.

В отчета се споделя също, че в бъдеще държавното управление би трябвало да отделя по-голямо внимание за повишение качеството и мащаба на развиване на регионите с плътност на популацията от над 5000 души на кв.км., защото това ще спомогне за повишение виталното ниво на градовете там.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР