Вчера в общинския съвет в София още четирима човека от

...
Вчера в общинския съвет в София още четирима човека от
Коментари Харесай

Костадинов изключи от парламентарната група на Възраждане трима депутати

Вчера в общинския съвет в София още четирима индивида от групата на " Възраждане " избраха да изберат финансови тласъци пред достойнството и идеята на " Възраждане ", съобщи Костадинов. По думите му това тяхно решение рефлектира и върху партийната организация. Получихме извънредно доста известия и претенции от страна на членове и симпатизанти за пояснение на по този начин случилата се обстановка, уточни той.

По думите на Костадинов нощес на съвещание на софийската организация на " Възраждане " е взето решение да се изиска политическа отговорност от депутатите, които са номинирали тези представители на " Възраждане " в листата за общински съветници в София.

Лидерът на " Възраждане " заяви още, че през днешния ден е поискано народните представители Иво Русчев, Александър Арангелов и Николай Дренчев да поемат отговорност за номинирането на тези хора за общински съветници. Решението на групата беше те да бъдат изключени, защото отхвърлиха да създадат това, което желае софийската организация от тях, добави той.

" Те избраха да останат в Народното събрание, вместо да подадат оставка, с цел да поемат политическата отговорност ", съобщи Костадин Костадинов. В този случай политическата отговорност я поемаме ние като парламентарна група, тъй като сме длъжни да покажем на нашите гласоподаватели, че изменничества не се простят, разяснява той.

Изключително е неприятна обстановката, тъй като от 201 общински съветници в цялата страна пробив имаме единствено в София, означи водачът на " Възраждане ". По думите оттук насетне представителите на " Възраждане " в СОС ще работят двойно и тройно повече от нормалното.

" След снощното срамно разпределение на постовете в общинския съвет, наподобяващо разделяне на баница, можем да кажем единствено едно - " Бог да пази София ", софиянци ги чака брутално крадене в идващите години до края на този мандат ", разяснява Костадин Костадинов.

Вчера, след избора на ръководител на Столичния общински съвет (СОС), групата на " Възраждане " изключи четирима общински съветници - Красимир Гълъбов, Венци Стойчев, Васил Драганов, Севделина Петрова. Пред публицисти общинският консултант Деян Николов от " Възраждане " ги дефинира като " предатели ". Общо 47 от 61 общински съветници поддържаха номинирания от " Продължаваме промяната - Демократична България " ( " Спаси София " ) Цветомир Петров за ръководител на СОС. За претендента на " ИТН " - Пламен Данаилов, гласоподаваха четирима съветници, а претендентът на " Възраждане " - Емил Димитров, поддържаха трима.

 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР