Вчера в НС никой не каза, че мораториумът за тока

...
Вчера в НС никой не каза, че мораториумът за тока
Коментари Харесай

Експерт на Слави Трифонов: Отменете този неадекватен мораториум!

Вчера в Народно събрание никой не сподели, че мораториумът за тока е нарушаване на Конституцията. Не може Народното събрание да се намеси по този начин в дейностите на самостоятелен регулатор (КЕВР). Това решение заплашва задатъка по Плана за резистентност и развиване, съобщи пред Българска национална телевизия енергийният специалист и някогашен народен представител от Има Такъв Народ Иван Хиновски.

Поставяме ЕСО и ЕРП-тата в положение на банкрут. Страхувам се от апокалипсис в София до края на март. Ако влезе в действие този мораториум, " Топлофикация София " ще банкрутира и ще повлече след себе си " Булгаргаз ". " Булгаргаз " няма да има пари да заплати на " Газпром " и руснаците ще ни спрат газа. Отменете този несъответстващ мораториум, прикани специалистът на Слави Трифонов.

Според него откакто тези сдружения получават свръхпечалби от износа на електрическа енергия, тези свърхпечалби могат да се върнат законодателно назад във фонда и оттова да се подкрепя промишлеността. Това може да стане за три месеца, добави специалистът.

" С този популизъм в основата на всичко е битовият консуматор. А ние забравяме промишлеността, която сме я оставили на произвола на ориста ", сподели още Хиновски.

Попитан дали публично Има Такъв Народ ще направи тези оферти, някогашният народен представител сподели, че експертната комисия на партията на Трифонов ще направи предложенията. Замразяваме цената на тока – а за природния газ какво става? Това е съществена суровина за произвеждане на сила, подсети Хиновски.

" Разочарован съм от тази загуба на институционална просвета в тази страна ", сподели още ексдепутатът. И беше безапелационен, че ръководителят на КЕВР Иван Иванов не може и не позволява политическо въздействие в решенията на регулатора.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР