Вчера в над 40 български града се проведе шестия поред

...
Вчера в над 40 български града се проведе шестия поред
Коментари Харесай

Симеон Славчев: Мирът е национална и надпартийна кауза, няма да позволим на никоя партия да я опетни

Вчера в над 40 български града се организира шестия подред Поход за мир и неутралитет. Участие в него взеха хиляди българи, които за шести следващ път обявиха настояването си България да резервира неутралитет и да не взе участие под никаква форма във войната. Поход за мир и неутралитет е най-голямата антивоенна самодейност, която се организира в България и която се провежда напълно от цивилен и неправителствени организации. Организаторите на Похода за мир и неутралитет стартираха и събирането на подписи за осъществяване на народен референдум „ БЪЛГАРИЯ ЗА МИР И СУВЕРЕНИТЕТ “ и досега има събрани над 50 000 подписа.


Във връзка с появилата се информация, че участници в Поход за мир и неутралитет са взели участие в заливането на постройката на Европейската комисия в София с алена багра, ръководителят на партия МИР Симеон Славчев излезе с позиция в профила си във Facebook. Ето какво написа в нея водачът на партия МИР, която една от участниците в Похода за мир неутралитет:


„ Във връзка с появилите се медийни спекулации, като един от участниците в Общобългарския Поход за МИР и неутралитет, съм задължен да кажа следното:


- Поход за МИР и неутралитет се провежда единствено от цивилен и неправителствени организации!
- Поход за МИР и неутралитет е българска и пробългарска самодейност против войната и ЗА МИРА!
- Едно от главните правила на Похода за МИР и неутралитет е всеки участник в него да вее единствено и само българското национално знаме!
- По време на Похода за МИР и неутралитет непознати и партийни флагове не се позволяват и се смятат за провокация и нарушение на разпоредбите и етичните правила!
- Всички партии, които поддържат и вземат участие в Похода за МИР съблюдават тези правила и етични правила като се изключи една!
- Никой от уредниците и участниците в провелия се през вчерашния ден поход за МИР в София не е ходил до постройката на Европейската комисия! Там бяха представители единствено на една партия!
- Категорично се разграничаваме от случилото се пред постройката на Европейската комисия в София и подчертаваме, че похода за МИР е спокойно шествие, което съблюдава разпоредбите и законите на страната!
- МИРът е национална и надпартийна идея и няма да позволим на никоя партия да я употребява, да я яхне или да я опетни!!!


България над всичко!
Да живее мирна България! “

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР