Вчера в квартал на македонската столица Скопие е бил арестуван

...
Вчера в квартал на македонската столица Скопие е бил арестуван
Коментари Харесай

Извънредно! Арестуваха врачанина Николай Диковски в Скопие с обвинения за шпионаж, готвят се да го съдят

Вчера в квартал на македонската столица Скопие е бил задържан врачанският предприемач Николай Диковски, научи извънредно организация BulNews.
Около 16 часа той се свърза с шефа на медията и заяви, че служители на реда са го задържали в Карпош, което е на към 2 км. от центъра премия.
Диковски е съумял да се свърже с консула на България в Скопие и с юриста си, които неотложно пристигнали в полицейския сектор. По негови думи обвиняванията са, че е нарушил времето за престой в Македония и за шпионаж в интерес на България.
Николай Диковски от години живее в Скопие и има непрекъснат адрес. Личен другар е на някогашния министър председател Зоран Заев. По негово време врачанинът работеше в министерството на туризма и отговаряше за хотелите и СПА центровете в страната. Няколко пъти дружно със Зоран Заев са идвали скрито в Банско да карат ски.
На този стадий не е ясно дали това другарство с някогашния министър-председател е мотивът за ареста или сигнал против Николай Диковски.
В момента в Македония царува същинска нервност против България и българските жители и нищо чудно врачанина да е жертва на комплицираната политическа конюнктура.
Днес се чака той незабавно да бъде изправен пред съда в Скопие.
На този стадий към този момент няма връзка с него и не е ясно какво се случва.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР