Вчера, в Конферентния център на Областна администрация Видин, се проведе

...
Вчера, в Конферентния център на Областна администрация Видин, се проведе
Коментари Харесай

Над 300 000 лв.са средствата за финансиране на Регионалната програма за заетост за област Видин

Вчера, в Конферентния център на Областна администрация Видин, се организира постоянно съвещание на Комисията по заетостта към Областния съвет за развиване на област Видин. Срещата бе инициирана във връзка със стартиралата процедура по създаване на Регионална стратегия за претовареност.
„ Целта на Регионалните стратегии за претовареност за 2020 година е да допринесат за повишение на заетостта, понижаване на безработицата и повишение качеството на работната мощ в районите “, сподели при започване на днешната среща заместител регионалният шеф Лъчезар Попиванов, който е и заместник-председател на комисията. Той посочи, че през актуалната година със средства от бюджета за дейна политика на пазара на труда на Министерството на труда и обществената политика ще се финансира обезпечаването на субсидирана претовареност за интервал не по-малко от 3 и не повече от 4 месеца. Срокът за осъществяване на Регионалната стратегия е до 11.12.2020г.
Представители на общините показаха планови оферти за включване в единната Регионална стратегия за претовареност на област Видин. Комисията по заетостта утвърди методика за оценка и асортимент на подадените планови оферти, създадени от регионалната и общинските администрации, за включване в Регионалната стратегия за претовареност на област Видин през 2020 година
Съгласно правилника за използване на Закона за поощряване на заетостта бяха номинирани и лицата, които да бъдат включени в заповедта на регионалния шеф за съставяне на комисия, която ще би трябвало да извърши оценка на постъпилите оферти от регионалната и общинските администрации и да създаде Регионална стратегия за претовареност на област Видин.
Взе се решение Комисията по заетостта да прегледа и утвърди систематизираната Регионална стратегия на съвещание, което ще се организира на 25.06.2020г., като тя следва да бъде импортирана за одобряване в Министерството на труда и обществената политика при започване на юли.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР