Вчера в комисията по вътрешна сигурност и обществен ред Бойко

...
Вчера в комисията по вътрешна сигурност и обществен ред Бойко
Коментари Харесай

БСП предлагат изваждане на “Пожарна безопасност и защита на населението” от МВР и създаване на на нова държавна агенция

Вчера в комисията по вътрешна сигурност и публичен ред Бойко Рашков изясни, че се обмисля излизане от структурата на Министерство на вътрешните работи пожарната сигурност. Парламентарната група на и АБВ от дълго време работим по тази тематика и имаме опция да предложим на разискване излизането от структурата на Министерство на вътрешните работи на Групово дело “Пожарна сигурност и отбрана на насилието”. Това обявиха от на брифинг през днешния ден.

Бойко Клечков сподели, че ще се инициира експертна среща с съдружните сътрудници, тъй като тази тематика не е залегнала в съдружното съглашение: “Ние заставаме зад концепцията да се сътвори Държавна Агенция “Защита на населението” като в нея да влязат “Пожарна сигурност и отбрана на населението” и Групово дело “Национална система за незабавни повиквания”.

Предложението е ДА да бъде подчинена на министър-председателя. От бяха безапелационни, че чиновниците ще запазят присъдения им сан, както и категорията труд. Обучението на чиновниците ще продължава да се случва в Министерство на вътрешните работи академията.

Като претекстове за преструктурирането показват, че Министерство на вътрешните работи не е министерство за хуманни действия.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР