Вчера в късния следобед трима младежи са били задържани от

...
Вчера в късния следобед трима младежи са били задържани от
Коментари Харесай

Позор за МВР! Трима ученици са били задържани в София заради позиция в подкрепа на Украйна

Вчера в късния следобяд трима младежи са били арестувани от полицията в София поради изложение на позицията си за войната, която Русия стартира с Украйна. Трима десетокласници - възпитаници на 15 и 16 години, са били арестувани, тъй като написали с маркер на Монумента на окупационната алена войска (нередно именуван Паметник на Съветската армия) следния апел: " Save Ukraine! " ( " Спасете Украйна!). Това излиза наяве от обява във Фейсбук на учебното заведение, в което те се образоват - Увекинд.

Едно от момчетата даже е било насила да прекара нощта в ареста. По данни на учебното заведение, базовите права на учениците са били нарушени от чиновниците на Министерство на вътрешните работи - момчетата не са имали опция да се свържат с родителите си. " Знаем от самите родители какъв смут са претърпели, откакто до късно вечерта въобще не са знаели какво се случва с децата им. Единият от младежите даже скандално и изцяло недопустимо изкара нощта в ареста, в цялостно несъгласие с българските закони. Вече и тримата са със фамилиите си, с помощта на дейната активност на наетите от родителите им юристи ", показва се в обявата на учебното заведение.

" Вярваме, че българският съд, който скоро ще се занимава с делата по противозаконните арести на тримата, ще осъди заслужено дейностите на Министерство на вътрешните работи и чиновниците им ", споделя се още в известието.

" Искаме да подчертаем, че управлението на учебното заведение, целият училищен екип и цялата родителска общественост се гордеем с дейната позиция на нашите три будни български деца, както и на всички наши възпитаници и учители ", безапелационни са от учебното заведение.

" Училището е деполитизирана зона, само че не е лишена от съществени морални човешки правила, които абсолютно бяха нарушени от съветския агресор. Възпитаваме нашите възпитаници в цялостна неотстъпчивост към злото и несправедливостта в света, както и към насилието, което е изцяло недопустимо за нашата Увекинд-общност. И веднага като наши възпитаници са декларирали по този кротичък метод позицията си, сме с възприятието за добре свършена работа ", показва учебното заведение.

" Заставаме абсолютно в поддръжка на фамилиите на потърпевшите възпитаници и в случай че се наложи, цялата общественост на Увекинд ще излезе на митинг против своеволията на Министерство на вътрешните работи против малолетните ни възпитаници " Деца, гордеем се с вас! И дружно с вас споделяме без съмнение: Save Ukraine! ", приключват те.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР