Вчера в Гуанджоу се проведе научен семинар за развитието на

...
Вчера в Гуанджоу се проведе научен семинар за развитието на
Коментари Харесай

Научен семинар за развитието на Гуанджоу като международен мегаполис и „Един пояс, един път

Вчера в Гуанджоу се организира теоретичен семинар за развиването на Гуанджоу като интернационален мегаполис и построяването на „ Един пояс, веднъж “, на който специалисти и учени разискаха задълбочено въпроса за ускореното повишение на функционалностите и въздействието на града, придвижвайки самодейността и построяването на отворена икономическа система, съобщи bulgarian.cri.cn.

На форума някогашният заместник-ректор на партийната школа на Централен комитет на ККП Джън Бидзиен в речта си сподели, че с помощта на политиката на промяна и отваряне през миналите 40 години Гуанджоу се развива бързо, а на фона на построяването на „ Един пояс, веднъж “ и на огромния залив Гуандун-Хонконг-Макао, градът ускорено се трансформира в интернационален мегаполис.

Най-големия крайбрежен град в Южен Китай е център на „ Един пояс, веднъж “. В бъдеще той би трябвало да се трансформира в интернационален мегаполис с китайска специфичност и да способства за взаимното развиване на градовете и селата в региона, а построяването му би трябвало да бъде основано на промяната, развиването и нововъведенията, сподели той.

Енрике Орелана, специалист от Световната банка, съобщи, че Китай се подрежда преди всичко в международната класация по удобна бизнес среда за разкриване на предприятия, електрическата енергия и трансграничната търговия.

В бъдеще би трябвало да се работи за по-добра отбрана на вложителите, процедурите при банкрут и даването на заеми, сподели специалистът.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР