Вчера в Гърция на 18 места бяха измерени температури 42

...
Вчера в Гърция на 18 места бяха измерени температури 42
Коментари Харесай

Жеги, повишени цени и нова вълна на COVID-19 в Гърция. Какво трябва да знаят българските туристи?

Вчера в Гърция на 18 места бяха измерени температури 42 градуса по Целзий. Необичайно горещо време за тази част от годината е съпроводено и със сериозна влага.

В същото време данните сочат, че случаите на COVID-19 доста се усилват. Както и в други европейски страни, по този начин и в Гърция има нова вълна от вируса, споделят лекарите. В последната седмица внезапно се е покачил броят на инфектираните на островите, където има скупчване на доста туристи.

Шокиращо е, че в Миконос всеки втори тест е позитивен. 30% са инфектираните на Санторини и Милос.

На остров Тасос, обичано място за отмора на българите, дневно има не повече от 10 души инфектирани, което се смята за обикновено. В регионите, покрай българската граница, в последната седмица също се увеличи броят на инфектираните, само че покачването е към 10%, което не е притеснително.

Много са случаите обаче в Солун и Атина.

Лекарите предлагат да се носят маски на публични места и да се съблюдава отдалеченост, даже и на плажа. Ако някой има признаци, може да се тества гратис в мобилните лекарски екипи, които са ситуирани в цялата страна и в туристическите региони. Къде тъкмо са те може да получите информация от всеки служител на реда или от хотелите.

В Гърция всички аптеки тестват за COVID-19, като цената е 5 евро.

Тъй като температурите са доста високи, се допуска, че управляващите няма да върнат маските на открито.

Туристите в Гърция би трябвало да са готови и за нарасналите цени. Поне с 30% са се нараснали стоките в супермаркетите, което реагира и към заведенията. Бензинът също нарастна като стана към 2.5 евро, на островите е близо 3 евро.

Вижте повече във видеото от кореспондента на БНР Катя Пеева.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР