Вчера участвах като експерт в преговорите за съставяне на правителство.

...
Вчера участвах като експерт в преговорите за съставяне на правителство.
Коментари Харесай

Доктор Таня Андреева посочи общите цели в здравеопазването за бъдещото правителство

" Вчера участвах като специалист в договарянията за сформиране на държавно управление. Смятам, че макар някои разлики, имаме доста общи хрумвания и бихме могли действително да подобрим опазването на здравето.

Поставянето на индивида в центъра на системата и прекъсване на кражбите от парите ни за здраве са обща цел и за четирите партии. Вчерашната среща е една чудесна основа за следваща ползотворна работа ", написа педиатърът и представител на Демократична България.

Основните старания на Демократична България са ориентирани както към здравето на всеки субект, по този начин и към публичното опазване на здравето като детайл от националната сигурност. Спирането на неефективното консумиране и злоупотребите с парите за здраве е главната ни задача.

Ето и стъпките, които желаеме да предприемем:

Въвеждане на пациентско досие и електронна система на опазване на здравето.

Въвеждане на протоколи за добра здравна процедура, като в изработването им вземат участие и непознати специалисти.
Преговорите за опазване на здравето: Демонополизация на Здравната каса и лечебните заведения да не са търговци (ВИДЕО)
Демонополизация на НЗОК и лечебните заведения да не бъдат търговски сдружения. Това са измежду главните хрумвания, обсъждани на договарянията по бранш " З...

Значително повишение на заплащането на лекарите и медицинските сестри и понижаване на диспропорциите сред обособените специалности.

Ефективна промяна в лекарствената политика за оптимална досегаемост, успеваемост и качество. Приоритетно поправяне и понижение на доплащането на лекарствените артикули за деца.

Подобряване на детското опазване на здравето и фокус върху кадровото му застраховане. Изграждане на модерна Национална детска болница, отговаряща на всички европейски стандарти.

Мерки за възстановяване на незабавната, доболничната и амбулаторната здравна помощ със съответното съоръжение и кадрово застраховане.

Създаването на Държавна организация за медицински контрол с районни структури.
Ваня Григорова: Някой е оДеСеБарил здравната политика на Българска социалистическа партия
" Не съумях да виждам целия спор за опазването на здравето, само че от това, което видях, представителите на Българска социалистическа партия се държат безобразно. На предложе...

Осигуряване на онлайн продан на информация сред незабавна, извънболнична и болнична помощ, в това число центровете за долекуване и палиативни грижи.

Осигуряване на трансгранична непрекъсваемост на здравната услуга за обезпечени лица живеещи и работещи в страни от Европейски Съюз.

Определяне на главен пакет от клинични пътеки за лекуване и дълготрайни грижи, координиран с пациентски организации, БЛС и ЧЗЗФ. "



Д-р Таня Андреева е експерт педиатър и детски ревматолог в София с над 10 години опит и ползи в региона на ехографските проучвания при деца, профилактичната и обществена педиатрия.

Още от ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР