Вчера Уан И, член на Политбюро на ЦК на ККП

...
Вчера Уан И, член на Политбюро на ЦК на ККП
Коментари Харесай

Уан И проведе телефонен разговор с държавния секретар на САЩ Антъни Блинкън

Вчера Уан И, член на Политбюро на Централен комитет на ККП и министър на външните работи на Китай, беседва по телефона с държавния секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкън.

Блинкън показа настоящото си посещаване в Близкия изток и позицията на Съединени американски щати по сегашния израелско-палестински спор.

Уан И съобщи, че Китай се опълчва на всички дейности, които вредят на цивилното население, и осъжда всички дейности, които нарушават интернационалното право. Китай счита, че поддържането на личната сигурност на никоя страна не може да бъде с цената на пострадване на почтени цивилни. Основният път за решение на палестинския проблем е да се осъществя решението за две страни (създаването на самостоятелна палестинска държава) и реализирането на спокойно взаимно битие сред Палестина и Израел. Без помиряване няма да има мир в Близкия изток. Китай приканва американската страна да играе градивна роля и да спомага за бързото връщане на въпроса в областта на политическите договаряния.

Блинкън съобщи, че Съединени американски щати поддържат решението за основаването на две страни в района, поддържат ролята на Организация на обединените нации за облекчение на обстановката и даване на филантропична помощ и са подготвени да засилят връзките и координацията с Китай.

Двамата също обмениха в резюме отзиви по отношение на китайско-американските връзки. Уан И съобщи, че стабилизирането на двустранните връзки сред Китай и Съединените щати е приветствано от народите на двете страни и интернационалната общественост. Блинкън отговори, че американската страна е подготвена да си сътрудничи с Китай за отговорно ръководство на американско-китайските връзки и поощряване на стабилността им.
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР