Вчера цял Гоце Делчев излезе на площад Македония, за да

...
Вчера цял Гоце Делчев излезе на площад Македония, за да
Коментари Харесай

Гоце Делчев отбеляза 106-та годишнина от Бансканската война

Вчера цялостен Гоце Делчев излезе на площад " Македония ", с цел да чества празника на града. Честваха се 106 гoдини от освобождението му. Общината стартира празнуванията още предишния петък, на 12-ти Октомври, като през вчерашния ден беше техния празничен край.
Основен акцент от празничната стратегия беше откриването на нов монумент, във връзка 85-тата годишнина от основаването на Военно отделение в гарнизон Неврокоп /Гоце Делчев/. Паметникът бе открит от кмета на града Владимир Москов.
Самият орнамент беше открит в региона на някогашната казарма и осветлен от митрополит Серафим. Честването продължи с полагането на големи венци на паметника на ген. Стилян Ковачев, паметната морена на Пейо Яворов и паметника на Христо Ботев.

В късния следобяд се отслужи заупокойна молитва и признателен молебен, а вечерта продължи към централия площад и полагане на още венци.
Вечерта приключи с тържествена заря. Празникът беше почетен с приветствени адреси от Президента на Република България Румен Радев, като бяха получени и приветствени адреси от евродепутатите Асим Адемов и Андрей Новаков, кметовете на Баско, Сатовча, Разлог и други
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР