Вчера Цин Ган, член на Държавния съвет и външен министър

...
Вчера Цин Ган, член на Държавния съвет и външен министър
Коментари Харесай

Външните министри на Китай и Украйна проведоха телефонен разговор

Вчера Цин Ган, член на Държавния съвет и външен министър на Китай, организира телефонен диалог с украинския си сътрудник Дмитро Кулеба.

В него Цин Ган съобщи, че връзките сред Китай и Украйна поддържат солидно развиване от установяването си преди 31 години. Китай желае да работи дружно с Киев в насърчаването на постоянното развиване на двустранните връзки, оптимизирайки положителната основа и огромния капацитет за съдействие. Китайската рационализация ще донесе по-широки благоприятни условия за взаимноизгодна взаимна работа сред двете страни.

Кулеба на собствен ред съобщи, че Китай освен е значим сътрудник на Украйна, само че е и съществена мощ в интернационалните връзки. Той също по този начин приветства и сполучливото ходатайство от страна на Китай за възобновяване на дипломатическите връзки сред Саудитска Арабия и Иран. Киев ще продължава да съблюдава правилото за „ един Китай “, да почита териториалната целокупност на страната и чака с неспокойствие да ускори взаимното доверие и задълбоченото съдействие с Китай в разнообразни области.

Кулеба също по този начин показа най-новото състояние на украинската рецесия и вероятността за мирни договаряния. Той изрази признателност за даването на филантропична помощ от Китай и съобщи, че позицията на Пекин за политическо разрешаване на рецесията демонстрира откровеност за насърчаването на преустановяване на огъня и преустановяване на войната. Киев ще продължава да поддържа контакти с Пекин върху този въпрос.
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР